Το ψάρι-λιοντάρι είναι από εκείνα τα ψάρια που συνήθως παρατηρούνται σε μεγάλα ενυδρεία και αποτελούν αντικείμενο θεάματος και τίποτα παραπάνω. Αν και η εικόνα τους μοιάζει άκρως διασκεδαστική, στην ουσία πρόκειται για κάποια από τα πιο επικίνδυνα ψάρια που ζουν στους ωκεανούς.

Το δηλητηριώδες ψάρι που αν σε τσιμπήσει μέσα σε μία ώρα πεθαίνεις

Σύμφωνα με το Healthline, αναφέρει το grunge.com, τα επιδεικτικά αγκάθια ενός ψαριού- λιονταριού περιέχουν μια ισχυρή νευροτοξίνη που είναι παρόμοια με το δηλητήριο μιας κόμπρας. Σε αντίθεση με ένα δάγκωμα κόμπρας, ωστόσο, το τσίμπημα από το συγκεκριμένο ψάρι πιθανότατα δεν θα σε σκοτώσει. Κι αυτό επειδή δεν είναι τρομερά επιθετικά είναι πολύ πιθανόν ότι δεν θα επιτεθούν σε κανέναν αν τύχει να το συναντήσουν κατά την κολύμβηση με αναπνευστήρα.

Εκείνο το ψάρι, ωστόσο, το οποίο στην κυριολεξία μέσα σε μία ώρα από την ώρα που θα τσιμπήσει κάποιον μπορεί να τον στείλει στον… τάφο, είναι ο μακρινός ξάδερφος του ψαριού- λιοντάρι, γνωστό και ως πέτρινο ψάρι. Πρόκειται για ένα ψάρι, που όπως γίνεται αντιληπτό και από την ονομασία του, μπορεί να μεταμορφωθεί σε πέτρα, και να μην καταλάβει κανείς ότι πρόκειται για ψάρι. Και τα δύο ανήκουν στην τρομακτική ομάδα Scorpaenidae και η ομοιότητα μεταξύ αυτής της λέξης και του «σκορπιού» δεν είναι καθόλου τυχαία.

Η κύρια διαφορά μεταξύ αυτών των δύο «ξαδέρφων» είναι ότι ο πιο βαρετός ξάδελφος του ψαριού- λιονταριού είναι πολύ πιο θανατηφόρος. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το grunge.com το πέτρινο ψάρι είναι το πιο δηλητηριώδες ψάρι στον κόσμο και ένα τσίμπημά του, μπορεί να στείλει κάποιον στον τάφο μέσα σε περίπου μία ώρα. Υπάρχει, όμως, το αντίδοτο για το τσίμπημά του και στην περίπτωση που φτάσει κάποιος στο νοσοκομείο μέσα σε αυτήν την ώρα μεταξύ του τσιμπήματος και του επερχόμενου θανάτου, θα καταφέρει να σώσει την ζωή του.

Ωστόσο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το αν θα σας τσιμπήσει το συγκεκριμένο ψάρι, εκτός και αν πρόκειται για ταξιδέψετε στις τροπικές θάλασσες μέσα και γύρω από την Ινδία ή τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο στην Αυστραλία, όπου και συναντάται το πιο θανατηφόρο ψάρι στον κόσμο.