«Μέτωπο» 60 πόλεων κατά της κλιματικής αλλαγής

Δεσμεύονται να μειώσουν τις ρυπογόνες εκπομπές αερίων στην ατμόσφαιρα


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
11:01
17/11/2010
«Μέτωπο» 60 πόλεων κατά της κλιματικής αλλαγής
loading

Συμφωνία για τη μείωση των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου αναμένεται να υπογράψουν την Κυριακή στο Μεξικό εξήντα μεγάλες πόλεις από όλο τον κόσμο.

Αυτή η πρώτη παγκόσμια Σύνοδος Κορυφής για την κλιματική αλλαγή θα δημιουργήσει το Κλιματικό
Μητρώο των Πόλεων για τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα, «το πρώτο
διεθνές μητρώο πρωτοβουλιών για την αειφόρο ανάπτυξη των πόλεων, ώστε οι
ενέργειές τους να είναι διαφανείς και μετρήσιμες», διευκρίνισε ο
δήμαρχος του Παρισιού Μπερτράντ Ντελανοέ.

«Για πρώτη φορά θα υπογράψουμε μια συμφωνία που θέτει στόχους για τη μείωση στις πόλεις μας των εκπομπών αερίων στην ατμόσφαιρα, κάτι που αρνήθηκαν να κάνουν οι πιο πλούσιες πόλεις του κόσμου», υπογράμμισε ο δήμαρχος του Μεξικού Μαρτσέλο Εμπράρντ.

Ο Μπερτράντ Ντελανοέ προεδρεύει του παγκόσμιου Συνεδρίου των Πόλεων και των Ενωμένων Τοπικών Κυβερνήσεων (CGLU), του οποίου η 3η διοργάνωση θα διεξαχθεί από τις 18 έως τις 20 Νοεμβρίου στο Μεξικό. Στο πλαίσιο του συνεδρίου αυτού θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος κορυφής των δημάρχων.

Η συμφωνία θα παρουσιαστεί στη διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα που θα διεξαχθεί από τις 29 Νοεμβρίου έως τις 10 Δεκεμβρίου στο Κανκούν του νοτιοανατολικού Μεξικού για να προτείνει ένα γρήγορο, αποτελεσματικό και εφικτό τρόπο για δράση και έξοδο από την αδράνεια στην οποία βρίσκονται οι ενέργειες για το κλίμα σε παγκόσμιο επίπεδο, τόνισε ο ίδιος.

Πριν από τη σύνοδο στο Κανκούν, τουλάχιστον 1.000 δήμαρχοι και κυβερνήτες περιοχών από 90 χώρες θα συμμετάσχουν από την Πέμπτη έως το Σάββατο στο Μεξικό σε ένα συνέδριο για τις τοπικές πολιτικές.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει