Ένας από τους πιο απομονωμένους φυσικούς θησαυρούς του κόσμου, οι μαρμάρινες σπηλιές (Capillas de Mármol) είναι μια σειρά από γλυπτά σπήλαια στη λίμνη General Carrera στην καρδιά της Παταγονίας. Ο καθεδρικός ναός, το παρεκκλήσι και το σπήλαιο είναι οι τρεις σχηματισμοί που συνθέτουν αυτό το φυσικό θέαμα που σίγουρα θα σας αφήσει με κομμένη την ανάσα. Κρατήστε τα μάτια σας ανοιχτά, λοιπόν, για να θαυμάσετε τις ασπρόμαυρες στήλες που αντανακλώνται στα γαλάζια νερά και δημιουργούν μια ονειρική εικόνα για τους λάτρεις της φωτογραφίας.

Οι εντυπωσιακοί μαρμάρινοι σχηματισμοί στην Παταγονία που κόβουν την ανάσα

Το «Capillas de Mármol» δηλαδή «μαρμάρινα παρεκκλήσια», επίσης γνωστά ως οι «μαρμάρινοι καθεδρικοί ναοί», είναι ένα από τα πιο σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα στην Παταγονία και αποτελούνται από τρεις σχηματισμούς ασβεστόλιθου, ενώ ξεχωρίζουν για την ομορφιά των στηλών τους και το έντονο γαλάζιο των νερών που τα προστατεύουν.

Ο καθεδρικός ναός, η La Capilla και η La Cueva, σμιλεμένα από τη φύση στις ακτές της λίμνης Carrera στην περιοχή Aysén, αποτελούν ένα από τα πιο όμορφα τοπία στη Νότια Χιλή και έναν από τους αγαπημένους προορισμούς για τους λάτρεις της φωτογραφίας. Είναι μέρος της διαδρομής του Carretera Austral και προστατεύονται από το 1994 ως μνημείο της φύσης.

Σκαλισμένες κατά τη διάρκεια χιλιετιών από τον άνεμο και τα νερά της λίμνης, οι μαρμάρινες σπηλιές εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες με τους μοναδικούς σχηματισμούς τους που εκτείνονται σε μια περιοχή 300 μέτρων.

Η καλύτερη περίοδος για να επισκεφτεί κανείς το υπέροχο αυτό φυσικό αξιοθέατο είναι μεταξύ Δεκεμβρίου και Μαρτίου, όταν οι καιρικές συνθήκες είναι πιο ευνοϊκές για πλοήγηση, ενώ τότε υπάρχουν και οι περισσότερες πιθανότητες να παρατηρήσει κανείς τα νερά της λίμνης στην πιο έντονη μπλε εκδοχή τους.

Από Σεπτέμβριο έως Νοέμβριο και από Απρίλιο έως Μάιο είναι οι ιδανικότερες επιλογές για να ξεναγηθεί, επίσης, κανείς και στο εσωτερικό του απίστευτου αυτού τοπίου, κάτι που δεν μπορεί να γίνει το καλοκαίρι, καθώς τα νερά της λίμνης είναι στο μέγιστο επίπεδό τους.