Νέες εντυπωσιακές εικόνες από την έκρηξη του ηφαιστείου Fagradalsfjall στην Ισλανδία βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Η δραστηριότητα, η οποία συνοδεύτηκε από περισσότερους από 50.000 μικρούς σεισμούς, λαμβάνει χώρα από τις 19 Μαρτίου, σύμφωνα με το Ruptly.

Δείτε τις εικόνες που κατέγραψε drone…

Το ηφαίστειο Fagradalsfjall προσελκύει πολλούς τουρίστες από το κοντινό Ρέικιαβικ που φτάνουν στο σημείο για να δουν την εντυπωσιακή λάβα.

Πιστεύεται ότι η έκρηξη αυτή αποτελεί την πρώτη του είδους της στο ηφαίστειο εδώ και σχεδόν 800 χρόνια.

Πρόσφατα είχαν δημοσιευτεί και εικόνες με μια παρέα που έπαιζε βόλεϊ δίπλα στο ποτάμι της λάβας που έβγαινε από το ηφαίστειο.

Στο newsbeast.gr είχε μιλήσει πρόσφατα ένας Έλληνας που είδε από κοντά το ηφαίστειο της Ισλανδίας. Ο Αντώνης Σ. μένει στην Ισλανδία τα τελευταία πέντε χρόνια και όταν άκουσε πως το ηφαιστειακό σύστημα που βρίσκεται νότια του όρους Fagradalsfjall εισήλθε σε φάση εκρηκτικής δραστηριότητας σκέφτηκε πως πρέπει να το δει από κοντά άμεσα.

«Όπως ανεβαίνεις την ανηφόρα βλέπεις το ηφαίστειο να ξεπροβάλλει από μακριά και σε πιάνει δέος. Πλησιάζεις και νιώθεις τη γη ζωντανή κάτω από τα πόδια σου. Διασχίζεις μια κοιλάδα και αρχίζεις να ακούς το μάγμα που κοχλάζει. Όσο μάλιστα πλησιάζεις βλέπεις πως το χιόνι έχει εξαφανιστεί λόγω της θερμοκρασίας, είχε πει.

«Η θερμοκρασία ανεβαίνει γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου ενώ στη διαδρομή ήταν γύρω στους 2 βαθμούς Κελσίου. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή… όσο πλησιάζεις πρέπει να έχεις τον αέρα στην πλάτη (καθώς κοιτάς το ηφαίστειο) γιατί τα αέρια που βγάζει είναι τοξικά και σχεδόν άοσμα» επισήμανε ο Αντώνης και πρόσθεσε:

«Βλέπεις τη λάβα να χύνεται αργά στο χώμα και ξέρεις ότι είσαι ο τελευταίος που πατάει στο συγκεκριμένο σημείο γιατί θα καλυφθεί με τόνους λιωμένου βασάλτη για πάντα».

TAGS