Η Νέα Ζηλανδία φιλοξενεί αυτές τις μέρες τον ετήσιο διαγωνισμό «Πουλί της Χρονιάς», όπως κάνει τα τελευταία 15 χρόνια, και τα μάτια όλων είναι στραμμένα στο hihi. Για σωστό σκάνδαλο μιλούν πια οι διοργανωτές, καθώς το πουλί βρήκε υποστήριξη από sex shop, που καλεί τους πελάτες του να το ψηφίσουν, αλλάζοντας τις εύθραυστες ισορροπίες του διαγωνισμού.

Γιατί αγάπησε τόσο το hihi το εν λόγω sex shop; Γιατί έχει «ασυνήθιστα μεγάλους όρχεις» και είναι υπέρμαχος της πολυγαμίας!

Ο διαγωνισμός είναι θεσμός στη Νέα Ζηλανδία και τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Γι’ αυτό και οι καταγγελίες για την παρέμβαση του Adult Toy Megastore πέφτουν βροχή.

Τι είναι όμως το ωδικό πουλί hihi, για τα μάτια του οποίου γίνεται τόσο ντόρος; Κατά πρώτο, είναι το μόνο πουλί που ζευγαρώνει πρόσωπο με πρόσωπο. Κάνει όμως και κάτι εξίσου σπάνιο, το αρσενικό και το θηλυκό έχουν ταυτοχρόνως πολλούς εραστές.

Το sex shop το υποστηρίζει βέβαια για ένα τρίτο χαρακτηριστικό του. Το αρσενικό hihi έχει τέσσερις φορές μεγαλύτερους όρχεις απ’ όσο θα δικαιολογούσε το μέγεθός του. Τους μεγαλύτερους όρχεις στο βασίλειο των πτηνών, συγκεκριμένα.

Η καθηγήτρια ζωολογίας στο Massey University, Isabel Castro, επιβεβαιώνει όλα αυτά, μιλώντας για ευελιξία στις αναπαραγωγικές στρατηγικές του πουλιού. Συνήθως ζουν σε ζευγάρια, δεν είναι όμως ασυνήθιστο να απαρτίζουν «ομάδες αναπαραγωγής», όπως δήλωσε στο περιοδικό «NZ Geographic».

Αυτές οι ομάδες αποτελούνται από ένα αρσενικό και αρκετά θηλυκά, κάποιες φορές όμως ένα θηλυκό συντροφεύεται από πολλά αρσενικά.

Το hihi είχε φτάσει στο χείλος της εξαφάνισης, οι προσπάθειες ωστόσο της Νέας Ζηλανδίας φαίνεται να έχουν αποκλείσει για την ώρα ένα τέτοιο τραγικό ενδεχόμενο.