Την εξόρμησή της στον Ασπρόπυργο, από κοινού με το Φιλοζωικό Σωματείο Νίκαιας- Κερατσινίου, με όλα τα ευχάριστα και τα (πολύ) δυσάρεστα που αυτή επιφυλάσσει κατέγραψε σε βίντεο η ομάδα εθελοντών «Φαντάσματα του Ασπροπύργου».

Άνθρωποι που ζουν ή/και εργάζονται στην περιοχή κάνουν μία μεγάλη προσπάθεια για τη φροντίδα των πολλών αδέσποτων, τη σίτιση, την παροχή ιατρικής βοήθειας, την ανακούφισή τους, όπως τονίζουν στη σελίδα τους στο Facebook.

Οι συνθήκες ζωής στο δρόμο είναι σκληρές και απρόβλεπτες και η εξόρμηση επιφυλάσσει ευχάριστες και δυσάρεστες εκπλήξεις για τους εθελοντές. Στο βίντεο περιλαμβάνονται και οι σκληρές αλλά δυστυχώς αληθινές εικόνες ενός νεκρού κουταβιού, ενώ χτυπημένο από αυτοκίνητο «έφυγε» και το αδελφάκι του. Τυχερό της παρέας το τρίτο μικρό  που εντοπίστηκε και δέχθηκε τη φροντίδα των εθελοντών.

Ανταμοιβή των εθελοντών, αναμφίβολα η χαρά με την οποία τους υποδέχονται τα αδέσποτα, η εμπιστοσύνη και η ευγνωμοσύνη που τους δείχνουν.

Οι εικόνες που ακολουθούν είναι σίγουρα γνώριμες σε όλους όσοι ασχολούνται με τα αδέσποτα και τη φροντίδα τους. Αλλά είναι και εικόνες που μπορούν να ευαισθητοποιήσουν εκείνους που αγνοούν ή κλείνουν τα μάτια στο φαινόμενο της εγκατάλειψης ζώων.