Πρόστιμο 27.000 δολαρίων Αυστραλίας (16.000 ευρώ) αντιμετωπίζει ένας καλός Αυστραλός, που βούτηξε δίχως δεύτερη σκέψη στα νερά για να σώσει μια μικρή φάλαινα που είχε αιχμαλωτιστεί σε δίχτυα.

Εκστρατεία χρηματοδότησης από τον κόσμο μάζεψε ωστόσο 12.000 δολάρια σε μία μέρα, θέλοντας να τον σώσουν από τις απροσδόκητες περιπέτειές του.

Ο ερασιτέχνης δύτης εντόπισε στις 19 Μαΐου μια μικρή μεγάπτερη φάλαινα πιασμένη σε δίχτυα για καρχαρίες, όπως μεταδίδει το ABC News. Ο Django, καθώς το δίκτυο δεν αποκαλύπτει το επίθετό του, βούτηξε σε βάθος 8-9 μέτρων και απεγκλώβισε το μωρό από τα δίχτυα.

Σύντομα όμως ο δύτης θα δεχόταν την επίσκεψη των Αρχών, καθώς κανείς δεν πρέπει να πειράζει τα δίχτυα που έχουν στήσει περιμετρικά των ακτών για τους καρχαρίες.

Ο ίδιος λέει πως του επιδόθηκε το πρόστιμο, ο υπουργός Αλιείας του Κουίνσλαντ, Mark Furner, δήλωσε ωστόσο πως για την ώρα η υπόθεση ερευνάται.

«Είναι σημαντικό ο κόσμος να αφήνει τους ειδικούς να κάνουν τη δουλειά τους σε περιπτώσεις σαν αυτή», δήλωσε ο υπουργός στο ABC, «είναι επικίνδυνα τα δίχτυα. Έχουμε δει δυστυχώς απώλεια ζωών με ανθρώπους να μπλέκονται και οι ίδιοι στα δίχτυα. Η υπόθεση συζητιέται στο υπουργείο για το αν αυτός ο κύριος θα πρέπει να διωχθεί».

Η εκστρατεία χρηματοδότησης στο GoFundMe μαζεύει λεφτά για να αποπληρωθεί το πρόστιμο, που μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 55.000 δολάρια Αυστραλίας, αν τελικά βεβαιωθεί…