Αν κάποιος θεωρούσε ότι το 2020 δεν μπορούσε να επιφυλάσσει και άλλες αρνητικές εκπλήξεις, μάλλον έπεσε έξω.

Όπως αναφέρει το CNN, μια ανησυχητική είδηση από τις ΗΠΑ αναφέρει ότι γιγάντιες σφήκες με τρομακτικά μάτια και δηλητηριώδες κεντρί έκαναν την εμφάνισή τους για πρώτη φορά στη χώρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το αμερικανικό Μέσο, οι σφήκες προέρχονται από την Ασία και εντοπίστηκαν κυρίως στην πολιτεία Ουάσινγκτον. Mάλιστα, μελισσοκόμοι ανέφεραν πως βρήκαν πλήθος νεκρών μελισσών με κομμένα κεφάλια, γεγονός που αποδεικνύει πως είχαν δεχθεί επίθεση από τις σφήκες.

Με μήκος πάνω από 5 εκατοστά, οι συγκεκριμένες σφήκες θεωρούνται οι μεγαλύτερες του κόσμου, ενώ μπορούν ακόμη και να σκοτώσουν άνθρωπο, αν τον τσιμπήσουν με το κεντρί τους πολλές φορές, σύμφωνα με τους επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον. Ενδεικτικό είναι πως το παρατσούκλι αυτών των γιγάντιων εντόμων είναι «σφήκες – δολοφόνοι», τόσο για τον θάνατο που μπορούν να επιφέρουν στον άνθρωπο όσο και για την δολοφονική επιθετικότητα που επιδεικνύουν απέναντι σε άλλα έντομα, μεταξύ αυτών και οι μέλισσες.

Οι επιστήμονες δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν ακριβώς πώς έφτασαν οι σφήκες από την Ασία στις ΗΠΑ. Επισημαίνουν πως συχνά αυτές μεταφέρονται σε σμήνη, ή με φορτία μεταφορών, ενώ διευκρινίζουν πως το είδος εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ουάσινγκτον τον περασμένο Δεκέμβριο, ωστόσο φαίνεται πως επανεμφανίστηκε τον Μάρτιο, οπότε και οι βασίλισσες «ξύπνησαν» από την αδρανοποίηση για να χτίσουν φωλιές και να σχηματίσουν αποικίες. Τέλος, σημειώνουν πως η περίοδος που είναι περισσότερο δραστήριες οι συγκεκριμένες σφήκες είναι από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο.