Πόσες φορές θα πρέπει άραγε οι ειδικοί, κτηνίατροι, εκπαιδευτές αλλά και οι μη ειδικοί, εκείνοι που ασχολούνται με τα κατοικίδια και ειδικά τα σκυλιά, να εξηγήσουν στους ανθρώπους πόσο σοκαριστική και επώδυνη είναι για έναν σκύλο η στιγμή της εγκατάλειψης, για να σταματήσουμε να βλέπουμε εικόνες σαν κι αυτές που κατέγραψε η κάμερα στο καταφύγιο του RSPCA στο Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας.

Η κάμερα του καταφυγίου κατέγραψε τη στιγμή που ένα αυτοκίνητο σταματά έξω από την είσοδο, ο οδηγός ανοίγει μια πόρτα και σπρώχνει ένα κουτάβι και μάλιστα «ράτσας» (Staffordshire bull terrier) έξω.

Το αυτοκίνητο φαίνεται στη συνέχεια να αναπτύσσει ταχύτητα για να εξαφανιστεί ενώ το έξι μηνών κουτάβι τρέχει πίσω του απελπισμένο. Προφανώς μπερδεμένο και πανικοβλημένο φαίνεται μερικά δευτερόλεπτα μετά να τρέχει στην αντίθετη κατεύθυνση, προς την είσοδο του καταφυγίου, μην γνωρίζοντας τι να κάνει και πού να πάει.

Για καλή του τύχη δύο περαστικοί το βρήκαν έξω από το καταφύγιο λίγο μετά. Δεν είναι γνωστό, σημειώνει η Daily Mail, αν ο οδηγός του αυτοκινήτου ήταν ο ιδιοκτήτης του σκύλου.

Η μικρή ονομάστηκε Tinsel από το προσωπικό του RSPCA και προς το παρόν φιλοξενείται στο καταφύγιο, μέχρι να βρεθεί μια οικογένεια να την υιοθετήσει.

«Ήταν πολύ οδυνηρό για μας να βλέπουμε αυτό το περιστατικό να ξετυλίγεται και τον οδηγό να επιταχύνει αφήνοντας πίσω το κουτάβι. Ράγισε η καρδιά μας βλέποντάς τη να τρέχει πίσω από το αυτοκίνητο, την άφησαν μόνη της και μπερδεμένη, απλά και μόνο επειδή κάποιος δεν την ήθελε πια», είπε η επικεφαλής του καταφυγίου Elaine Buchan.
«Οι άνθρωποι που παίρνουν ένα ζώο στο σπίτι τους έχουν τη νομική ευθύνη να το φροντίσουν και πριν αποκτήσουν ένα κατοικίδιο πρέπει να σκέφτονται αν έχουν το χρόνο και τα χρήματα να φροντίζουν ένα ζώο 365 μέρες το χρόνο πιθανώς για περισσότερο από μία δεκαετία. Το να τα εγκαταλείπουν δεν είναι αποδεκτό, τα κατοικίδια αποτελούν δέσμευση- και δένονται και τα ίδια με το «σπίτι τους» και οι άνθρωποι πρέπει να το σκέφτονται προσεκτικά πριν πάρουν ένα ζώο στο σπίτι. Έχουν το δικαίωμα κάποιος να τα αγαπήσει για μια ζωή», τόνισε.

Δείτε το βίντεο