Έκθεση του Μετεωρολογικού Οργανισμού για την κλιματική αλλαγή

Οι μετεωρολόγοι αποδίδουν το φαινόμενο στα αέρια του θερμοκηπίου


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
18:23
08/11/2013
Έκθεση του Μετεωρολογικού Οργανισμού για την κλιματική αλλαγή
1
loading

Την άποψη ότι το Κλίμα μεταβάλλεται και ότι ο πλανήτης υπερθερμαίνεται, εξαιτίας των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, εξέφρασε ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός (WMO) προσυπογράφοντας ουσιαστικά την έκθεση του IPCC που αποδίδει την κλιματική αλλαγή στον άνθρωπο σε ποσοστό 95%.

Σύμφωνα με το ετήσιο δελτίο του WMO, η ηλιακή ή υπέρυθρη ακτινοβολία στην κορυφή της ατμόσφαιρας, αυξήθηκε κατά 32% μεταξύ 1990 και 2012. Το φαινόμενο της υπερθέρμανσης αποδίδεται στην αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα και άλλα αέρια που παγιδεύουν τη θερμότητα όπως το μεθάνιο και τα υποξείδια του αζώτου.

Το διοξείδιο του άνθρακα αντιστοιχεί στο 80% επί του συνόλου των αερίων του θερμοκηπίου και οφείλεται σε αέρια του θερμοκηπίου.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει το δελτίο, το διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα είναι το μισό μόνο μέρος του προβλήματος. Το άλλο μισό αφορά στην απορρόφηση του αερίου από τη βιόσφαιρα και τους ωκεανούς.

Ο Μισέλ Ζαρό, γενικός γραμματέας του WMO έκανε λόγο για διατάραξη της φυσικής ισορροπίας από τα θερμοαπορροφητικά αέρια και αναφέρθηκε στην έκθεση του IPCC όπου επισημαίνεται ότι οι συγκεντρώσεις διοξειδίου του άνθρακα, μεθανίου και οξειδίων του αζώτου στην ατμόσφαιρα έφτασαν σε πρωτοφανή υψηλά 800.000 ετών.

Οι μετεωρολόγοι συνδέουν την κλιματική αλλαγή με ακραία καιρικά φαινόμενα, την απομείωση του παγοκαλύμματος της Αρκτικής και την άνοδο της στάθμης των ωκεανών.

«Ο χρόνος δεν βρίσκεται στο πλευρό μας» υπογράμμισε ο Ζαρό καλώντας για άμεση δράση μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Πηγή: econews.gr

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar nikolaos

    δέκα μύροια έλληνες αναγκάσατε να τρών καθημερινά φασσολάδα ξερή ,όχι μόνο θερμοκήπιο το σύμπαν θα καταστρέψη το αέριο ΦΑΣΌΛ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει