Ο Μεγαλοπόδαρος μπορεί να μην υπάρχει, όμως αν ζείτε στην Καλιφόρνια αυτό το διάστημα έχετε πολλές πιθανότητες να έρθετε αντιμέτωποι με κάτι πολύ… τρομακτικό, ειδικά αν έχετε… αραχνοφοβία!

Είναι η εποχή του ζευγαρώματος για τις ταραντούλες!

«Αυτό το σαββατοκύριακο θα σημειωθεί η μεγαλύτερη κίνηση αραχνών» δήλωσε στο CBS News ο Al Wolf, υπεύθυνος του κέντρου ερπετών Sonoma County Reptile Rescue.

«Όλες οι αρσενικές ταραντούλες θα βρίσκονται σε αναζήτηση για τις… θηλυκές της καρδιάς τους».

Οι αρσενικές ταραντούλες ζουν κυρίως κάτω από το έδαφος σε μικρά λαγούμια, όμως κατά τη διάρκεια της εποχής του ζευγαρώματος, κυριεύονται από τον… πόθο τους για τις θηλυκές και βγαίνουν στην επιφάνεια προς αναζήτηση… του έρωτα!

Οι θηλυκές από την πλευρά τους, αναφέρει η Huffington Post, περιμένουν στις δικές τους φωλιές.

Οι αρσενικές κουβαλούν το σπέρμα τους έξω από τα σώματά τους. Υφαίνουν έναν «ιστό σπέρματος», όπου φυλάσσουν τα πολύτιμα σπερματοζωάριά τους μέχρι να βρουν την… ταραντούλα των ονείρων τους!

Κι ενώ οι αράχνες προκαλούν φόβο στους ανθρώπους, τελικά την μεγαλύτερη τρομάρα την παίρνουν οι αρσενικές ταραντούλες. Κι αυτό γιατί αν η… τρυφερή περίπτυξή τους με μια θηλυκή γίνει ενώ η δεύτερη πεινάει πολύ, τότε το πιο πιθανό είναι μετά το ζευγάρωμα να… φάει την αρσενική για να ικανοποιήσει την όρεξή της!