Δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι είναι αυτό που κάνει έναν πίθηκο να «βγει από τα ρούχα του» και να αναπτύξει ανεξέλεγκτη, βίαιη συμπεριφορά.

Όποιος και να είναι ο λόγος, ένας αρσενικός μακάκος αποφάσισε να εγκαταλείψει την κατοικία του, στους λόφους γύρω από την επαρχιακή πόλη Χιούγκα στη νότια Ιαπωνία, και να τρομοκρατήσει τους ανύποπτους κατοίκους.

Οι πρώτες αναφορές για έναν τρελό πίθηκο που κυκλοφορεί ανεξέλεγκτος προκάλεσαν τη θυμηδία. Όταν όμως τα κρούσματα των επιθέσεων πλήθυναν και έφτασαν τα 18, οι Αρχές αποφάσισαν να εντείνουν τις προσπάθειές τους για τη σύλληψη του πιθήκου. Αποστολή που μόνο εύκολη δεν αποδείχθηκε.

Σύμφωνα με την Japan Daily Press, την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, μια ομάδα αποτελούμενη από 500 έμπειρους κυνηγούς, αστυνομικούς, πυροσβέστες και άλλους εθελοντές χτένισε την πόλη για να ανακαλύψουν τον πίθηκο.

Μάταια αφού το μικρό πρωτεύον θηλαστικό βρέθηκε ένα βήμα μπροστά από τους διώκτες του.

Ωστόσο, την επόμενη μέρα μια ομάδα 280 κυνηγών πιθήκων κατάφερε να εγκλωβίσει τον μακάκο σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι και να τον αιχμαλωτίσει.

Αφού απέτυχαν να βρουν ένα ζωολογικό κήπο ή πανεπιστήμιο πρόθυμο να φιλοξενήσει τον άτυχο μακάκο, οι Αρχές αποφάσισαν να τον υποβάλλουν σε ευθανασία.

Ο ιαπωνικός μακάκος ζει σε δασικές εκτάσεις στα περίχωρα των αστικών κέντρων της χώρας και θεωρείται σχετικά φιλικός προς τον άνθρωπο.

Η πρόσβαση σε τροφή και καταφύγια στα αστικά κέντρα που γειτονεύουν με τους φυσικούς βιοτόπους τους, οι μακάκοι έρχονται σε αναπόφευκτη επαφή με τους ανθρώπους.

Πηγή: econews.gr