Τα ρεκόρ των μεγαλύτερων και βαρύτερων ερπετών που πιάστηκαν στο Μισισίπι έχουν ήδη σπάσει λίγες ώρες μετά την έναρξη του κυνηγιού του αλιγάτορα. Το πρώτο ρεκόρ σημειώθηκε νωρίς την Κυριακή, όταν οι κυνηγοί σκότωσαν έναν θηλυκό αλιγάτορα με μήκος περίπου τριών μέτρων και βάρος 134 κιλά.

Λίγες ώρες αργότερα ωστόσο την τύχη του πρωτάρη είχε η κυνηγός Beth Trammell που σκότωσε έναν αρσενικό αλιγάτορα 328 κιλών. Το ρεκόρ της κράτησε όμως και πάλι μόλις λίγες ώρες.

Την ίδια ημέρα, ο Dustin Bockman και η ομάδα του σκότωσαν έναν αλιγάτορα μήκους σχεδόν 4 μέτρων και βάρους σχεδόν 340 κιλών.

«Σίγουρα θα τον μαγειρέψουμε, υπάρχει αρκετός για μένα και για όλους», δήλωσε ο ίδιος.

Τη δεκαετία του 1960 οι αλιγάτορες είχαν φτάσει στο χείλος της εξαφάνισης στον Μισισίπι λόγω του κυνηγιού αλλά τα προγράμματα προστασίας οδήγησαν στο άλλο άκρο, το ελεγχόμενο κυνήγι τους, αναφέρει η Daily Mail.

Κάθε χρόνο συγκεκριμένος αριθμός συμμετεχόντων έχουν δικαίωμα να κυνηγήσουν στα νερά του ποταμού από τις 30 Αυγούστου έως τις 9 Σεπτεμβρίου.

Ο Bockman, ο αδελφός τους κι ένας φίλος τους χρειάστηκαν σχεδόν 12 ώρες για να πιάσουν το γιγάντιο ερπετό.

Στις δύο ώρες τον πυροβόλησαν με ένα τόξο και τότε άρχισε η πραγματική- αν και ολοφάνερα άνιση- μάχη ανάμεσα σε αλιγάτορα και άνθρωπο.

Αφού τον σκότωσαν, οι τρεις είχαν ένα νέο πρόβλημα να αντιμετωπίσουν: πώς να βάλουν το νεκρό ερπετό στη βάρκα τους.

Προσπαθούσαν για ώρες μέχρι που τελικά παραιτήθηκαν και περίμεναν επί δύο ώρες για ενισχύσεις.

Μετά την επίσημη μέτρηση του άτυχου αλιγάτορα, που χάρισε στην ομάδα των τριών το ρεκόρ, ο Bockman αποκάλυψε πως σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το δέρμα του για να φτιάξει ζώνη στην οποία θα μπαίνει και το όπλο του αλλά και μία κορνίζα.

Η Trammell έκανε τις απαραίτητες συνεννοήσεις ώστε ο δικός της αλιγάτορας να σφαγιαστεί για το κρέας του.