Οι πελαργοί που γεννηθήκαν φέτος ήδη πετάνε και φυσικά κάποιοι έχουν ξεκινήσει και το ταξίδι της μετανάστευσης για το νότο.

Δέκα από αυτούς έχουμε τη δυνατότητα να τους παρακολουθούμε καθημερινά, μέσω των πομπών τους οποίους τοποθέτησε ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου στην πλάτη τους!

Οι δέκα αυτοί Πελαργοί των Φερών Έβρου θα μας «συντροφεύουν» με το ταξίδι τους για πολύ καιρό, ελπίζουμε, καθώς έχουμε μεγάλη αγωνία για το που θα πάνε και τι θα τους συμβεί.

Τα νεαρά πουλιά ανήκουν σε τρεις οικογένειες. Οι Λίνα, Βασιλεία, Δημήτρης, Πέτρος και Πελοπίδας είναι αδέρφια, αν και ακόμη δεν ξέρουμε το φύλο του καθενός. Στη δεύτερη οικογένεια ανήκουν οι Σοφοκλής, Σπίθας και Σύλβια, ενώ στην τρίτη η Νένη και ο Ηρακλής.

Όλα τα πουλιά πετάνε και έξι από αυτά έχουν μεταναστεύσει και βρίσκονται στην Τουρκία, τα πέντε αδέρφια και ο Ηρακλής. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ηρακλής και ο Πέτρος πετάνε παρέα, αν και από διαφορετικές οικογένειες.

Μπορεί κανείς να παρακολουθεί την πορεία των Πελαργών στην ιστοσελίδα του Φορέα Διαχείρισης, στο παράθυρο με τίτλο «Το ταξίδι των Πελαργών». Οι πομποί τοποθετήθηκαν στις 2 Ιουλίου σε μια συνεργασία του Φορέα Διαχείρισης με το Γερμανικό Ινστιτούτο Max Planck.

Ήδη είναι συναρπαστικό το γεγονός ότι μπορούμε να ακολουθούμε την πορεία των πουλιών που γεννήθηκαν δίπλα μας και είναι σίγουρο πως θα μας δώσουν καταπληκτικές πληροφορίες και εμπειρίες τους επόμενους μήνες.

Πηγή: econews.gr