Ο φυσικός κόσμος που μας περιβάλλει δεν παύει συχνά να μας προκαλεί έκπληξη με απροσδόκητες συμπεριφορές και συνήθειες.

Διαβάστε 8 παράξενες πληροφορίες που σχετίζονται με τη σεξουαλική ζωή διαφόρων ζώων.

Ένα είδος αυστραλιανού σκαθαριού πεθαίνει επειδή κάνει έρωτα με μπουκάλια μπύρας

Ναι, τα σκαθάρια Jewel της Αυστραλίας ελκύονται από τα μπουκάλια μπύρας. Τι τους βρίσκουν; Μα είναι μεγάλα, καφετί/πορτοκαλί, και το μικρό κοίλωμα στον πάτο τους γυαλίζει ακριβώς όπως γυαλίζουν τα φτερά του θηλυκού.

Ως αποτέλεσμα, τα αρσενικά σκαθάρια προσπαθούν να κάνουν έρωτα στα μπουκάλια, και επειδή δεν παραιτούνται, εν τέλει πεθαίνουν από τη ζέστη, μιας και παραμένουν εκτεθειμένα για πολλή ώρα στον ήλιο.

Επιστήμονες έμαθαν σε μαϊμούδες την έννοια του χρήματος

Οι επιστήμονες έδωσαν σε μαϊμούδες καπουτσίνους ένα ασημένιο νόμισμα με μια τρύπα στη μέση και τους έμαθαν ότι θα μπορούσαν να το ανταλλάξουν με πράγματα όπως φρούτα. Αφότου βεβαιώθηκαν ότι όλοι οι καπουτσίνοι το κατάλαβαν, μοίρασαν 12 νομίσματα στον καθένα, για να αγοράζουν σταφύλια και καραμέλες.

Για να δουν αν οι μαϊμούδες ξόδευαν χρήματα σε τυχαία προϊόντα, οι επιστήμονες μείωσαν τις τιμές των καραμελών και αύξησαν την τιμή των σταφυλιών. Οι μαϊμούδες ανταποκρίθηκαν αγοράζοντας περισσότερες καραμέλες και λιγότερα σταφύλια, ακριβώς όπως κάνουμε και εμείς.

Ακόμα, οι επιστήμονες έμαθαν στους καπουτσίνους να στοιχηματίζουν και τα πρωτεύοντα έκαναν ακριβώς τις ίδιες επιλογές με αυτές που κάνουν οι άνθρωποι. Αργότερα, οι παρατηρητές πρόσεξαν πως μια μαϊμού πλήρωσε μια άλλη για να κάνουν σεξ.

Το δάγκωμα μιας αράχνης προκαλεί τετράωρες στύσεις

Το δηλητήριο της βραζιλιάνικης αράχνης-φονεύτριας προκαλεί απώλεια ελέγχου μυών και ασφυξία και το δάγκωμα προκαλεί έντονο πόνο. Ωστόσο, το δηλητήριο μπορεί να προκαλέσει και πριαπισμό, δηλαδή μια κατάσταση όπου το πέος δεν μπορεί να επιστρέψει στη «χαλαρή» του κατάσταση. Οι στύσεις αυτές μπορούν να διαρκέσουν για ώρες και ίσως προκαλέσουν ανικανότητα.

Πάντως, οι επιστήμονες προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν μερικά συστατικά του δηλητηρίου για θεραπεία της ανικανότητας, απομονώνοντας τις ουσίες που προκαλούν απώλεια ελέγχου των μυών.

Ένα κοινό ζιζανιοκτόνο κάνει αρσενικούς βατράχους να γεννούν αυγά

Έρευνες έχουν δείξει πως το ατραζίν, που χρησιμοποιείται ως ζιζανιοκτόνο σε πολλά αμερικάνικα χωράφια, όχι μόνο δίνει θηλυκά χαρακτηριστικά σε αρσενικούς βατράχους, αλλά και τους μετατρέπει πλήρως σε θηλυκούς! Επειδή είναι γνωστό πως η ουσία αυτή παρεμβαίνει στο αναπαραγωγικό σύστημα των ζώων, είναι απαγορευμένη στην Ευρώπη.

Το ατραζίν μειώνει την παραγωγή τεστοστερόνης και σπέρματος στους αρσενικούς βατράχους, τους κάνει να ελκύονται από άλλους αρσενικούς και κάποιες φορές τους αλλάζει το φύλο!

Ο μπαμπάς του «Νέμο» γινόταν γυναίκα

Αυτό συνέβαινε επειδή έτσι λειτουργούν τα ψάρια-κλόουν.

Όλα τα νέα ψάρια σε μια κοινωνία ψαριών-κλόουν γεννιούνται αρσενικά. Το μεγαλύτερο ψάρι θα αλλάξει εν τέλει φύλο και θα γίνει θηλυκό. Στη συνέχεια, θα ζευγαρώσει με το μεγαλύτερο αρσενικό της ομάδας.

Αν το θηλυκό πεθάνει, τότε το αρσενικό που ζευγάρωνε μαζί του θα μετασχηματιστεί σε θηλυκό και πάει λέγοντας. Τα ψάρια-κλόουν είναι ερμαφρόδιτα, πράγμα που θα αλλάξει μια για πάντα τον τρόπο που βλέπουμε την ταινία «Ψάχνοντας το Νέμο»!

Η βασίλισσα μυρμηγκιών ζευγαρώνει μια φορά στη ζωή της

Αν και έχει μια πολύ σύντομη περίοδο ζευγαρώματος, μια βασίλισσα μπορεί να επιλέξει να ζευγαρώσει με αρκετούς διαφορετικούς συντρόφους τη μικρή περίοδο αυτή. Στη συνέχεια, αποθηκεύει το σπέρμα τους σε μια θήκη, το οποίο παραμένει εκεί μέχρι να ανοίξει μια βαλβίδα που θα επιτρέψει στο σπέρμα να γονιμοποιήσει τα αυγά.

Μετά η βασίλισσα αποφασίζει πώς θα αναπτυχθεί κάθε αυγό: τα μη γονιμοποιημένα γίνονται εργάτες και τα γονιμοποιημένα εργάτριες. Τέλος, η βασίλισσα απελευθερώνει μια χημική ουσία που εμποδίζει την ανάπτυξη φτερών και ωοθηκών, έως ότου παραγάγει αρκετούς εργάτες και επιτρέψει τη γέννηση μιας νέας βασίλισσας.

Δείχνουν ερωτικές ταινίες στα πάντα για να αυξήσουν τις ορμές τους

Τα αρσενικά πάντα είναι γνωστά για τις υπερβολικά ασθενείς σεξουαλικές τους ορμές και είναι εξαιρετικά εκλεκτικά όταν διαλέγουν θηλυκό. Πράγμα που σημαίνει ότι η αναπαραγωγή τους είναι δύσκολη, και κατ’ επέκταση η επιβίωση του είδους βρίσκεται σε κίνδυνο. Ειδικά τη στιγμή που υπάρχουν μόλις 1.600 πάντα ελεύθερα και άλλα 294 σε αιχμαλωσία. Πώς θα τα σώσουμε λοιπόν; Με ταινίες που δείχνουν ερωτικές περιπτύξεις των πάντα!

Κινέζοι ερευνητές ξεκίνησαν να δείχνουν τέτοια βίντεο σε αρσενικά πάντα και λειτουργεί! Το 60% των αρσενικών είναι πλέον πρόθυμο να κάνει σεξ, ενώ το ποσοστό πριν ήταν στο 25%. Μάλιστα, ενθαρρύνουν τα νεαρά πάντα να κάνουν ομαδικό σεξ με γηραιότερα ζευγάρια, έτσι ώστε να ενδιαφερθούν για την πράξη από μικρή ηλικία!

Αν παίξετε Σι ύφεση σε μια τούμπα, θα ερεθίσετε ερωτικά αρσενικούς αλιγάτορες

Ένα πείραμα που έλαβε χώρα σε πάρκο αλιγατόρων στη Φλόριντα των ΗΠΑ έδειξε πως όταν κάποιος έπαιζε σι ύφεση σε μια τούμπα (πνευστό όργανο), οι αρσενικοί αλιγάτορες κολυμπούσαν προς το μέρος του. Μάλιστα, οι αλιγάτορες απαντούσαν μιμούμενοι τη συγκεκριμένη νότα. Επίσης, επιβεβαιώθηκε πως προσελκύστηκαν μονάχα οι αρσενικοί αλιγάτορες που ήταν έτοιμοι να ζευγαρώσουν.

Τέλος, κάποιοι δηλώνουν πως έχουν ακούσει τους αλιγάτορες να απαντούν στον ήχο περαστικών πλοίων.