Στο νοτιότερο άκρο της Βολιβίας, κοντά στα σύνορα με τη Χιλή και την Αργεντινή, συναντάται ένα από τα πιο εντυπωσιακά τοπία της χώρας.

Ο λόγος για την λίμνη αλατιού Laguna Verde (Πράσινη Λίμνη), στους πρόποδες του επιβλητικού και αδρανούς ηφαιστείου Licannabur, που αποτελεί τμήμα του Εθνικού Πάρκου Eduardo Avaroa Andean Fauna National Reserve, στη μέση των Άνδεων, στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας.

Η καταπράσινη λίμνη 1,7 τετραγωνικών χιλιομέτρων βρίσκεται σε υψόμετρο 4.300 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και αποτελεί «σπίτι» για τρία διαφορετικά είδη φλαμίνγκο, ανάμεσα στα οποίο και το σπάνιο Jamis Flamingo.

Το ροζ χρώμα των φλαμίνγκο και οι κοκκινο- καφέ αποχρώσεις των θερμών πηγών της λίμνης –η υψηλότερη θερμοκρασία που αγγίζουν τα νερά είναι αυτή των 42 βαθμών Κελσίου– έρχονται σε πλήρη αντιπαράθεση με το πράσινο χρώμα της λίμνης –οι αποχρώσεις της κυμαίνονται από τιρκουάζ μέχρι σκούρο σμαραγδί αναλόγως με τους κυματισμούς που δημιουργούνται στα ιζήματα της λίμνης από τους ανέμους που πνέουν στην περιοχή–, δημιουργώντας εικόνες μοναδικού φυσικού κάλλους.