Βραζιλία: Η πρώτη κίνηση του Μπολσονάρου για τις φωτιές στο Αμαζόνιο

Η απαγόρευση με... κάποιες εξαιρέσεις


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
16:15
29/08/2019
Βραζιλία: Η πρώτη κίνηση του Μπολσονάρου για τις φωτιές στο Αμαζόνιο
1
loading

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου υπέγραψε αργά την Τετάρτη 28 Αυγούστου διάταγμα με το οποίο απαγορεύει τις καύσεις γεωργικών υπολειμμάτων σε ολόκληρη τη χώρα για μια περίοδο 60 ημερών, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η αύξηση των πυρκαγιών στον Αμαζόνιο.

Το διάταγμα, το οποίο θα δημοσιευθεί σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, απαγορεύει την καύση γεωργικών υπολειμμάτων τους επόμενους δύο μήνες σε ολόκληρη τη Βραζιλία, επιτρέποντας ωστόσο κάποιες εξαιρέσεις, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Βάσει του δασικού κώδικα, επιτρέπονται κάποιες καύσεις έπειτα από άδεια των σχετικών οργανισμών ελέγχου.

Ο Μπολσονάρου δέχεται ολοένα και περισσότερες πιέσεις - τόσο στο εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό - μετά την αύξηση των πυρκαγιών στον Αμαζόνιο, το μεγαλύτερο τροπικό δάσος του κόσμου.

Οι πυρκαγιές αυτές είναι εντελώς ανεξέλεγκτες, παρά τις περί αντιθέτου ανακοινώσεις της βραζιλιάνικης κυβέρνησης: 1.044 νέες εστίες φωτιάς καταγράφηκαν την Τρίτη σε όλη τη Βραζιλία, από τις οποίες περισσότερες από τις μισές στον Αμαζόνιο, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη το Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Ερευνών (INPE).

Σύμφωνα με το INPE, φέτος έχουν καταγραφεί σε όλη τη χώρα οι περισσότερες πυρκαγιές (83.329) εδώ και εννέα χρόνια. Συχνά αυτές προκαλούνται από τους γεωργούς ή τους κτηνοτρόφους βοοειδών που χρειάζονται περισσότερες εκτάσεις, την επέκταση των οποίων ενθαρρύνει η τρέχουσα κυβέρνηση.

Η Μπραζίλια έχει αναπτύξει περισσότερους από 3.9000 άνδρες, εκατοντάδες οχήματα και 18 αεροπλάνα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Άμυνας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
 1. avatar gkagkarin.blogspot.com

  Ο Γκουαϊδό αρνείται να συμμετάσχει σε πρόωρη εκλογική αναμέτρηση

  Την Παρασκευή σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Associated Press», ο Χουάν Γκουαϊδό, δοτός «πρόεδρος» των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να μετέχει σε εκλογές που θα προκηρυχτούν, χαρακτηρίζοντας μια τέτοια διαδικασία «φάρσα». Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας έχει δεσμευτεί να προκηρύξει εκλογές για την ελεγχόμενη από την
  αντιπολίτευση Εθνική Συνέλευση στις αρχές του 2020. Ο επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος και βασικός σύμμαχος του Maduro, Ντιοσντάδο Καμπέγιο, δήλωσε ότι οι εκλογές για την Εθνική Συνέλευση, η οποία αποτελεί το σημαντικότερο θεσμικό όργανο της χώρας και στο οποίο κυριαρχεί η αντιπολίτευση, θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν τον Ιανουάριο ή νωρίτερα. Η πενταετής θητεία της Εθνοσυνέλευσης θα λήξει το Δεκέμβριο του 2020 και οι εκλογές παραδοσιακά διεξάγονται τον τελευταίο μήνα της θητείας της.
  ....
  https://gkagkarin.blogspot.com/2019/08/blog-post_555.html

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει