Εκατομμύρια πεταλούδες αναμένεται να αρχίσουν να καταφτάνουν στη Βρετανία αυτό το καλοκαίρι, φαινόμενο που συμβαίνει μία φορά στα δέκα χρόνια.

Οι λάτρεις της φύσης αναζητούν μανιωδώς πεταλούδες Painted Lady, οι οποίες έχουν αρχίσει να φτάνουν στο πλαίσιο της μετανάστευσής τους, κατά την οποία διανύουν 12.000 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την οργάνωση Butterfly Conservation.

«Τα σημάδια σε όλη την Ευρώπη είναι πολλά υποσχόμενα, το 2019 μπορεί να είναι μια πολύ καλή χρονιά για την Painted Lady, με μεγάλους πληθυσμούς να καταγράφονται ήδη σε περιοχές της Βρετανίας» σύμφωνα με τον πρόεδρο της οργάνωσης.

Η τελευταία μεγάλη εισροή πεταλούδων έγινε το 2009, όταν περίπου 11 εκατομμύρια τέτοιες πεταλούδες έφτασαν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ταξιδεύοντας με ταχύτητες ακόμα και 48 χιλιομέτρων την ώρα, οι εν λόγω πεταλούδες μεταναστεύουν από την Αφρική στον Αρκτικό Κύκλο, σε ένα ταξίδι που μπορεί να φτάσει και τις έξι γενιές.

Οι Painted Ladies που επιστρέφουν στην Αφρική τον Οκτώβριο είναι πολλές γενιές μετά από αυτές που έφυγαν από την Αφρική νωρίτερα φέτος.