Φορτίο – ρεκόρ με οκτώ τόνους φολίδες παγκολίνων και πάνω από χίλιους χαυλιόδοντες ελεφάντων εντόπισαν οι αρχές του Χονγκ Κονγκ σε κοντέινερ από τη Νιγηρία.

Το κοντέινερ υποτίθεται πως μετέφερε κατεψυγμένο κρέας και ο έλεγχος έγινε έπειτα από πληροφορία. Το παράνομο φορτίο εκτιμάται σε περίπου 8 εκατομμύρια δολάρια ενώ έγιναν και δύο συλλήψεις.

Οι φολίδες παγκολίνου, που είναι είδος υπό εξαφάνιση, θεωρείται σε κάποια τμήματα της Ασίας πως έχουν θεραπευτική αξία. Μπαίνουν λαθραία σε χώρες της Ασίας από την Αφρική, σε τεράστιες ποσότητες, ενώ ο παγκολίνος θεωρείται το πιο κυνηγημένο θηλαστικό στον πλανήτη.

Οι αρχές του Χονγκ Κονγκ κατέσχεσαν 8.300 κιλά φολίδων παγκολίνου και 2.100 κιλά ελεφαντόδοντου, κρυμμένα μέσα στο κοντέινερ, όπως μεταδίδει το BBC επικαλούμενο το Γαλλικό Πρακτορείο. Χαρακτηρίζουν το φορτίο, που είχε προορισμό το Βιετνάμ, «ποσότητα – ρεκόρ», σε ό,τι αφορά τις φολίδες παγκολίνου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, συνελήφθησαν ένας άνδρας και μία γυναίκα από εταιρεία εμπορίου.

Οι φολίδες των παγκολίνων είναι φτιαγμένες από κερατίνη, το ίδιο με τα νύχια και τα μαλλιά των ανθρώπων. Και τα οκτώ είδη παγκολίνου είναι υπό εξαφάνιση, καθώς το θηλαστικό αυτό δέχεται ανελέητο κυνηγητό τόσο για τις φολίδες όσο και για το κρέας του.

Κάθε χρόνο, 100.000 παγκολίνοι πιάνονται και στέλνονται στο Βιετνάμ και την Κίνα, με αποτέλεσμα ο πληθυσμός τους να έχει περιοριστεί σημαντικά.