Το βάρος του φτάνει τα 35 κιλά (!) και ο 5χρονος Obie είναι το παχύτερο σκυλί Dachshund- τα λεγόμενα «λουκάνικα»- στον κόσμο. Το σκυλί έχει μέγεθος διπλάσιο από ένα μέσο εκπρόσωπο της ράτσας του και η δίαιτα ήταν η μόνη λύση για να μην οδηγηθεί σε βέβαιο θάνατο λόγω παχυσαρκίας.

Οι ηλικιωμένοι ιδιοκτήτες του, που τον τάιζαν σχεδόν μέχρι θανάτου, αναγκάστηκαν να τον δώσουν λόγω της επιδείνωσης της υγείας τους- ίσως αυτό έσωσε τον Obie. Η κτηνίατρος Nora Vanetta άκουσε για την περίπτωσή του και τον ανέλαβε αποφασισμένη να τον κάνει να χάσει βάρος- και να επιβιώσει.

Η Vanetta, κτηνίατρος στο Όρεγκον, δεν μπορούσε να πιστέψει πως ένα Dachshund μπορούσε να φτάσει αυτό το βάρος και αρχικά πίστεψε πως είχε γίνει λάθος σε ό,τι αφορά τη ράτσα του.

«Είναι πολύ τρυφερός και στοργικός. Προφανώς τον αγαπούσαν πολύ και είναι πολύ ωραίο να δουλεύεις μαζί του. Οι ιδιοκτήτες του απλά δεν μπορούσαν να πουν ‘όχι’ σ’ αυτό το παρακλητικό βλέμμα του», είπε. «Είμαστε όμως πολύ χαρούμενοι που μπορούμε να τον βοηθήσουμε να προχωρήσει στη ζωή του».

Η Nora ανέλαβε το δύσκολο έργο να κάνει τον Obie και πάλι… fit. Όμως λόγω του βάρους του δεν μπορεί να τον βγάζει βόλτα για να ασκείται και αρκέστηκε σε μία ειδική δίαιτα και υδροθεραπεία.

Ο Obie έχει τη δική του σελίδα στο Facebook -«Biggest Loser, Doxie Edition» – στην οποία αποτυπώνεται η προσπάθειά του να χάσει βάρος.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο