Η κατακραυγή για τον Blake Fischer δεν έχει προηγούμενο στις ΗΠΑ, καθώς πολλοί τον κατηγορούν για διγλωσσία.

Ο Fischer είναι αξιωματούχος της Υπηρεσίας Ψαριών και Θηραμάτων του Αϊντάχο των ΗΠΑ, μόνο που ανεβάζει συνεχώς φωτογραφίες με τα ζώα που σκοτώνει στην Αφρική σε ταξιδάκια με τη σύζυγό του. Και ο κόσμος έχει μετρήσει 14 ζώα μέχρι στιγμής που έχει σκοτώσει το αντρόγυνο στη Ναμίμπια κυρίως, μεταξύ των οποίων μια καμηλοπάρδαλη, μια λεοπάρδαλη, μια αντιλόπη, έναν φακόχοιρο κ.ά.

«Λοιπόν, σκότωσα μια ολόκληρη οικογένεια μπαμπουίνων», έγραφε τραγικά κάτω από τη φωτογραφία με τα θηράματα που έστειλε στους ηλεκτρονικούς του φίλους, ποζάροντας όλο καμάρι.

Το γραφείο του κυβερνήτη της πολιτείας Jon Hanian δήλωσε στην εφημερίδα «The Idaho Statesman» πως ερευνά το θέμα, λέγοντας πως είναι τουλάχιστον αντιδεοντολογικό να σκοτώνει ζώα στην Αφρική ο άνθρωπος που τα προστατεύει στην Αμερική.

Ο ίδιος πάντως ο Blake υπερασπίζεται σθεναρά τις πράξεις του λέγοντας στην ίδια εφημερίδα: «Δεν κάνω κάτι παράνομο. Δεν κάνω κάτι ανήθικο. Δεν κάνω κάτι ανέντιμο».

Η Υπηρεσία Ψαριών και Θηραμάτων του Αϊντάχο τον κάλεσε ωστόσο να παραιτηθεί, μιας και λέει πως υπάρχει ένα θέμα να εργάζεται μεταξύ τους ένας κυνηγός και να είναι ο Νο 1 αρμόδιος για τη χάραξη πολιτικών προστασίας της άγριας ζωής του Αϊντάχο.

«Εδώ τα προστατεύει, εκεί τα σκοτώνει», δήλωσε στην εφημερίδα πηγή της υπηρεσίας…