Αρχίζουν μέσα στην εβδομάδα οι έλεγχοι στις επιχειρήσεις που με τα απόβλητά τους ρυπαίνουν και υποβαθμίζουν τα ύδατα της Ημαθίας και της Πέλλας και από τις αρμόδιες αρχές θα επιβάλλονται πρόστιμα.

Μεγάλο είναι το πρόβλημα της ρύπανσης για την Τάφρο 66, ένα αποστραγγιστικό κανάλι που φτιάχτηκε το 1935 για την αντιπλημμυρική προστασία του κάμπου της Βέροιας, ωστόσο σήμερα δέχεται μεγάλες ποσότητες ρύπων από την έντονη αγροτική και κτηνοτροφική δραστηριότητα αλλά και ακατέργαστα λύματα των οικισμών.

Σε έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, Κώστας Καραπαναγιωτίδης, αποφασίστηκε η άμεση σύσταση Κλιμακίου Ελέγχου 24ωρης λειτουργίας, αποτελούμενο από υπηρεσιακούς παράγοντες, που θα ελέγχει τη λειτουργία των βιολογικών καθαρισμών όλων των βιομηχανιών που αποβάλλουν λύματα στους υδάτινους αποδέκτες της Ημαθίας και της Πέλλας.

Στη σύσκεψη παρούσα ήταν και η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, δεδομένου ότι η ρύπανση των υδάτων επηρεάζει τις ιχθυοκαλλιέργειες και μυδοκαλλιέργειες του Θερμαϊκού, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Νίκος Μπουρνής.