Η δραματική κατάσταση των ωκεανών φάνηκε περίτρανα πρόσφατα, με τα τόσα δημοσιεύματα που δείχνουν το κακό που κάνει το πλαστικό στα πλάσματα της θάλασσας.

Μόνο που δεν είναι μόνο τα σκουπίδια μας, αλλά και τα αδέσποτα δίχτυα που βολτάρουν στα νερά και δημιουργούν παγίδες θανάτου για τους θαλάσσιους οργανισμούς.

Αυτό συνάντησε ο ψαράς και εκπαιδευτής δυτών από τα νησιά Κέιμαν, Domenick Martin-Mayes, ένα ξεστρατισμένο δίχτυ με εκατοντάδες εγκλωβισμένα ψάρια, δημιουργώντας αυτό που περίγραψε ο ίδιος ως «δίχτυ θανάτου με νεκρά και αποσυντεθειμένα ψάρια και καρχαρίες».

kslrtnt1

«Σοκαρίστηκα από αυτό που είδα. Μου έκοψε την ανάσα. Είπα στον φίλο που ήταν μαζί μου να πάρει ένα μαχαίρι και να πέσει μέσα. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να απελευθερώσουμε μερικά από τα εγκλωβισμένα ψάρια, τα περισσότερα ήταν όμως ήδη νεκρά».

Η τοπική κυβέρνηση των νήσων Κέιμαν ξεκίνησε ήδη μια επιχείρηση για τον εντοπισμό του καταραμένου αυτού διχτυού: «Αν μπορέσουμε να το βρούμε, θα εκτιμήσουμε αν πρέπει να το ανασύρουμε ή να το βυθίσουμε κάπου ασφαλώς μέχρι να μπορέσουμε να το χειριστούμε με ασφάλεια», δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής του τοπικού Υπουργείου Περιβάλλοντος, Tim Austin.