Φίδι πάει να καταπιεί ελάφι, κάτι πάει στραβά

Ένας πεινασμένος πύθωνας μέγεθος δεν κοιτά


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
20:04
05/03/2018
Φίδι πάει να καταπιεί ελάφι, κάτι πάει στραβά
loading

Όλοι μας έχουμε φάει αυτό το τελευταίο κομμάτι πίτσας, αυτό που μας χάρισε την περιποιημένη δυσπεψία για ώρες και ώρες.

Και αυτή ήταν η μοίρα για τον τεραστίων διαστάσεων πύθωνα της Βιρμανίας που, όπως αποδείχτηκε, ήταν πιο λαίμαργος απ’ όσο μπορούσε να αντέξει το στομάχι του.

Γιατί μιλάμε για ένα φίδι 14 κιλών που προσπάθησε να καταβροχθίσει ένα ελαφάκι… 16 κιλών, με τα μαθηματικά να είναι εδώ κάτι παραπάνω από εύκολα.

ffiidzidfidfsdfsefjsfsefse000

Όταν σκόνταψαν πάνω στο αποτρόπαιο θέαμα οι φύλακες του πάρκου Collier Seminole State Park της Φλόριντα των ΗΠΑ, δεν πίστευαν στα μάτια τους. Το περιστατικό δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Herpetological Review», όπου ο φορέας Conservancy of Southwest Florida έσπευσε να μοιραστεί τις φωτογραφίες της ανακάλυψης περιγράφοντάς μας λεπτομερώς τα πώς και τα γιατί.

Και όπως μας λένε, αυτή είναι η μεγαλύτερη λεία που έχει καταγραφεί ποτέ να θέλει να φάει ένας πύθωνας Βιρμανίας. Μόνο που το γεύμα αποδείχτηκε δύσπεπτο για το φίδι. Ο βιολόγος του φορέα, Ian Bartoszek, ανησυχεί μάλιστα για τον πληθυσμό των ελαφιών από την αδηφάγα όρεξη των φιδιών: «Αυτή η παρατήρηση είναι άλλη μια σημαντική απόδειξη του αρνητικού αντίκτυπου που έχουν οι πύθωνες της Βιρμανίας στη γηγενή άγρια ζωή».

ffiidzidfidfsdfsefjsfsefse1

Γεγονός που έκανε την πολιτειακή Επιτροπή Άγριας Ζωής της Φλόριντα να καλέσει το κοινό να σκοτώνει τους πύθωνες όπου τους βρει…

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει