Big Daddy, Big Mama και Dune 45 είναι τρεις από τους μεγαλύτερους αμμόλοφους της Ναμίμπια, μέσα στο Εθνικό Πάρκο Namib-Naukluft, που όχι μόνο εντυπωσιάζουν με την απροσδόκητη ομορφιά και αρμονία τους αλλά και προσελκύουν επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Οι αμμόλοφοι αποτελούν ένα από τα πιο επιβλητικά χαρακτηριστικά της Ναμίμπια, στην Αφρική, και πεζοπόροι από όλο τον κόσμο φτάνουν μέχρι τη χώρα αυτή για να ανέβουν στους εντυπωσιακούς αμμώδεις σχηματισμούς και να απολαύσουν την εκπληκτική θέα των αφρικανικών εκτάσεων.

Τις παρακάτω φωτογραφίες έβγαλε η Ελβετή Julia Wimmerlin που επισκέφθηκε την περιοχή με τον σύζυγό της Jean.

Το πρώτο που τους εντυπωσίασε, ένα στοιχείο που θέλησαν αν αναδείξουν και μέσα από τις λήψεις τους, ήταν το μέγεθος των αμμόλοφων.

Ο Big Daddy, για παράδειγμα, έχει ύψος 350 μέτρα!

«Πολλοί πηγαίνουν στην Αφρική για να κάνουν σαφάρι αλλά εγώ ήθελα η πρώτη μου εμπειρία στη ήπειρο αυτή να περιλαμβάνει κι άλλα», εξηγεί η 39χρονη στη Daily Mail. «Η Ναμίμπια τα έχει όλα, εκπληκτικά τοπία από τους αμμόλοφους της ερήμου ως τον ωκεανό, βουνά, συναρπαστική ιστορία και πολιτισμό, και πλούσια άγρια ζωή. Έμεινα εμβρόντητη από την ομορφιά του τοπίου, είναι σαν η φύση να είναι καλλιτέχνης».

«Καθώς ο ήλιος ανεβαίνει παρατηρείς τις σκιές στους αμμόλοφους και τα μοτίβα αλλάζουν διαρκώς και δημιουργούν τις πιο σουρεαλιστικές εικόνες που έχω δει ποτέ», καταλήγει, «είναι κάτι μαγικό».

jasdya5 jasdya4 jasdya3 jasdya2 jasdya1