Το μέλλον των φιλικών προς το περιβάλλον καυσίμων ίσως είναι πιο κοντά, μετά την ανακάλυψη βιοκαύσιμου από επιστήμονες στη Βουλγαρία, που χρησιμοποίησαν κεράσια και καραμέλα για την παραγωγή του.

Παράγεται από καρπούς κακής ποιότητας, με μεγάλη περιεκτικότητα σε ζάχαρη, ενώ σύμφωνα με τους επιστήμονες έχουν κατασκευάσει και άλλα, σύνθετα υλικά με βάση την βιομάζα από κεράσια ή τους πυρήνες τους. Η τεχνολογία ωστόσο, δεν έχει προσελκύσει ακόμη οικονομική υποστήριξη.

Χρησιμοποιήθηκε για έναν μικρό γεωργικό πύραυλο, που χρησιμοποιείται στην καταπολέμηση του χαλαζιού και η παρθενική του πτήση έγινε κοντά στο χωριό Σίσκοφτσι με αφορμή την παραδοσιακή γιορτή των κερασιών.

Η λέσχη Αεροδιαστημικών Τεχνολογιών Zodiac που το ανακάλυψε του έδωσε το όνομα Cherika, από τις λέξεις κεράσι και καραμέλα.

Ο πύραυλος βάρους δύο κιλών κατά την εκτόξευση πέταξε σε ύψος πάνω από 600 μέτρα με ποσότητα καυσίμου που δεν ξεπερνούσε τις πέντε ή έξι κουταλιές της σούπας.

Παρόλα αυτά οι πύραυλοι κατά του χαλαζιού θεωρούνται ψευδοεπιστημονικές συσκευές αμφιλεγόμενης αποτελεσματικότητας, που υποτίθεται ότι προκαλούν δονήσεις που εμποδίζουν τη διαμόρφωση του χαλαζιού στην ατμόσφαιρα.