Ο Wes Larson είναι επίσημα ένας επιστήμονας που ασχολείται με αρκούδες και ανεπίσημα ένας σταρ του Instagram με 81.000 οπαδούς που δεν χορταίνουν τις δημοσιεύσεις του.

Ο νεαρός εγκατέλειψε τη σχολή οπτομετρίας πριν από 7 χρόνια για τη μελέτη της βιολογίας, έτσι ώστε να μπορεί να εργαστεί στην προστασία των απειλούμενων ειδών. Όταν δεν ασχολείται με τις αρκούδες, τις φάλαινες, τα κοτόπουλα, τους παπαγάλους, τις σαύρες και τις καμηλοπαρδάλεις, κάνει… παρέα με ένα ορφανό ρακούν.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του ο ίδιος δήλωσε: «Σε όλη τη ζωή μου ενδιαφερόμουν για την άγρια ζωή» και πρόσθεσε: «Όταν αποφοίτησα από το κολέγιο, με απορρόφησε η ιδέα ότι έπρεπε να κάνω πολλά χρήματα. Αλλά εγώ τελικά αποφάσισα να κάνω αυτό με το οποίο ήμουν παθιασμένος».

Στο πλαίσιο αυτής της αγάπης του για την άγρια ζωή συνεργάστηκε με τους πληθυσμούς για τις πολικές αρκούδες στην Αλάσκα. Αποκάλυψε επίσης ότι το έργο του δεν ήταν πάντα εύκολο όταν μελετούσε τις πολικές αρκούδες ιδιαίτερα όταν χρειάστηκε να εργαστεί στους -57 βαθμούς Κελσίου. «Έκανε τόσο κρύο που ο βολβός του ματιού μου πραγματικά πάγωσε», είπε χαρακτηριστικά.

Στόχος του είναι, όπως αναφέρει, να συγκεντρώνει όσες περισσότερες πληροφορίες γίνεται για τα ζώα, έτσι ώστε καμία ανθρώπινη δραστηριότητα να μην τα βλάπτει. Εκτός όμως από αυτόν τον στόχο του, κατάφερε να ταξιδέψει σε μερικούς καταπληκτικούς προορισμούς και να δει από κοντά κάποια απίστευτα πλάσματα.

Οι περιπέτειές του έχουν κερδίσει μια μεγάλη ομάδα στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο Instagram που ενδιαφέρονται να ενημερώνονται μέσω των δημοσιεύσεών του. Το κατοικίδιο του, το ρακούν, μάλιστα γίνεται ακόμη πιο γρήγορα δημοφιλές από αυτόν.

Δείτε φωτογραφίες από τις περιπέτειές του…

friends1 friends2 friends3 friends4 friends5 friends6 friends7 friends8 friends9 friends10 friends11