«Στρίμωξε» το σύμπαν σε μια φωτογραφία

Η απεραντοσύνη σε μία εικόνα


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
16:13
04/01/2016
«Στρίμωξε» το σύμπαν σε μια φωτογραφία
4
loading

Το σύμπαν είναι μεγάλο, πραγματικά μεγάλο, απέραντο. Κι όμως, το αχανές αυτό σύμπαν «στριμώχτηκε» σε μια φωτογραφία που κατάφερε και πέτυχε ο καλλιτέχνης Pablo Carlos Budassi ο οποίος κατάφερε να δημιουργήσει τη συγκεκριμένη εικόνα μέσω ενός συνδυασμού λογαριθμικών χαρτών του σύμπαντος από το Πανεπιστήμιο Πρίνστον και φωτογραφίες από τη NASA.

Η εν λόγω εικόνα, δημοσιεύθηκε στο Τechinsider.

univrs01

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar GIANNIS KRIS

  Πολύ καλή η φωτογραφία αλλά ,αλλά έχει ένα λάθος , το ίδιο λάθος που εκείνο και οι αρχαίοι Ελληνες και άλλοι . δηλαδή ,οι αρχαίοι έβαζαν στο κέντρο το κόσμου την γη που όπως ειναι γνωστό δεν ειναι ,εδώ το κέντρο του κόσμου ειναι το ηλιακό μας σύστημα που όπως ειναι επίσης γνωστό δεν ειναι. εκτός και αν το βάζει στο κέντρο επειδή ειναι το σημείο παρατήρησης.

  1. avatar Richard 19

   Δεν είναι λάθος. Το σύμπαν είναι μια τετραδιάστατη σφαίρα, δηλαδή μια υπερσφαίρα, όπου "το κέντρο είναι παντού και η περιφέρεια πουθενά", όπως είχε πεί ο Blaize Pascal. Αυτό το αποδεικνύει και ο νόμος του Hubble και η ερυθρά μετατόπιση που είναι αντιληπτή από όλα τα σημεία.

   1. avatar Q mark

    Έτσι,
    και να συμπληρώσω ότι το σύμπαν για την ακρίβεια είναι δύο ίδιες σφαίρες που καταλαμβάνουν ταυτόχρονα τον ίδιο χώρο και έχουν κοινή περιφέρεια: η "σφαίρα του παρόντος" με κέντρο τον εκάστοτε παρατηρητή (άρα είναι σωστή η φωτό) και η "σφραίρα του παρελθόντος" με κέντρο τη μεγάλη έκρηξη.
    Μια ακτίνα απο το κέντρο της σφαίρας του παρελθόντος (δλδ τη μεγάλη έκρηξη) μεταδίδεται ακτινωτά, φτάνει στην (κοινή) "περιφέρεια" παντού, άρα εμφανίζεται ταυτόχρονα παντού(!) στην περιφέρεια της σφαίρας του παρόντος, και μετά συγκλίνει προς τον παρατηρητή. Δηλαδή, μια εικόνα που έχει αφετηρία ένα σημείο, εμφανίζεται τελικά από παντού στον κόσμο του παρατηρητή!
    Αυτό εξηγεί και το ότι η Κοσμική Ακτινοβολία Υποβάθρου, απομεινάρι της μεγάλης έκρηξης, είναι ορατή παντού και όχι σε ένα σημείο, ότι οι μακρυνοί γαλαξίες (και παλαιοί) γαλαξίες βρίσκονται παντού, και όχι προς ένα σημείο, καθώς και αυτά που λέει ο Richard 19. (αυτό εξηγεί και τη φωτιά που έχει βάλει γύρω-γύρω ο καλλιτέχνης και όχι σε ένα σημείο.)
    Αν ενδιαφέρεσαι για περισσότερα, δες "Το σύμπαν που αγάπησα", φοβερή για τα Ελληνικά δεδομένα επιστημονική σειρά της παλιάς ΕΤ3 (π.χ.: http://autochthonesellhnes.blogspot.gr/2014/05/blog-post_7236.html).

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει