Και ποιος από εμάς δεν έχει παίξει το παιχνίδι με τα σύννεφα όπου προσπαθούσαμε να βρούμε αντικείμενα, ζώα ή και πρόσωπα με τους σχηματισμούς που έκαναν.

Ένας εμπειρογνώμονας πήγε το παιχνίδι ένα βήμα παραπέρα και βρήκε ολόκληρο το αλφάβητο από εικόνες όλου του πλανήτη μας, χρησιμοποιώντας δορυφορικές εικόνες της NASA και φωτογραφίες αστροναυτών.

Μετά από δύο χρόνια ερευνών, τελικά συγκεντρώθηκαν 26 διαφορετικές εικόνες που μοιάζουν με κάθε ένα από τα γράμματα του αλφαβήτου. «Πριν από μερικά χρόνια, ενώ εργαζόταν σε ένα project για τις δασικές πυρκαγιές, το V εμφανίστηκε σε μένα σε μια δορυφορική εικόνα με το νέφος πάνω από τον Καναδά» ο Adam Voiland, ένας επιστημονικός συγγραφέας για το Nasa Earth Observatory έγραψε σε ένα πρόσφατο άρθρο.

«Αυτή η εικόνα με έκανε να αναρωτιέμαι: μπορώ να εντοπίσω και τα 26 γράμματα του αγγλικού αλφαβήτου χρησιμοποιώντας μόνο δορυφορικές εικόνες της NASA και φωτογραφίες αστροναυτών;» είπε. Ήρθε σε επαφή με τους συναδέλφους του φανατικούς της επιστήμης και τους ζήτησε να τον βοηθήσουν για την κατάρτιση μιας γκαλερί που ο ίδιος αποκαλεί: «Διαβάζοντας τις αλφάβητο από το Διάστημα».

Ο Voiland εξήγησε ότι κάποια γράμματα, όπως το Ο και C, ήταν εύκολο να εντοπιστούν, αλλά είχε μια δύσκολία να βρει άλλα όπως τα Α, Β και R. Έλαβε από τους συναδέλφους του εντυπωσιακές εικόνες από διάφορα μέρη του πλανήτη, βουνά και ποτάμια, θάλασσες και πεδιάδες. Τελικά, τα γράμματα του αλφαβήτου βρέθηκαν σε ποτάμια, φυτοπλαγκτόν, υφάλους ωκεανών και άλλες εκθαμβωτικές θεομηνίες. Το αποτέλεσμα είναι πράγματι εντυπωσιακό με τα στοιχεία της φύσης να συνθέτουν το αγγλικό αλφάβητο.

Δείτε τις φωτογραφίες!

alfavito1 alfavito2 alfavito3 alfavito4 alfavito5 alfavito6 alfavito7 alfavito8 alfavito9 alfavito10 alfavito11 alfavito12

alfavito13 alfavito14 alfavito15 alfavito16 alfavito17 alfavito18 alfavito19 alfavito20 alfavito21 alfavito22 alfavito23 alfavito24 alfavito25 alfavito26