Το να έχει κάποιος ένα σκυλάκι ή μια γάτα για κατοικίδιο δεν είναι παράξενο, αλλά το αντίθετο, πολύ συνηθισμένο. Το να μεγαλώνει όμως μια αρκούδα σαν παιδί είναι ομολογουμένως εντυπωσιακό.

Ένα ζευγάρι από τη Βρετανία, η Maggie και ο Andy έχουν μια πράγματι παράξενη ιστορία ζωής καθώς δεν μπόρεσαν ποτέ να αποκτήσουν παιδιά αλλά το 1974 αποφάσισαν να υιοθετήσουν μια αρσενική αρκούδα, τον Ηρακλή. Ο αρκούδος πέθανε το 2000 από φυσικά αίτια αλλά η ιστορία του δημοσιεύθηκε πριν από λίγο καιρό σε βιβλίο και έτσι έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο.

Η μεγάλη αρκούδα μεγάλωσε όχι απλά σαν ένα ζώο, αλλά σαν ένα κανονικό παιδί από το ζευγάρι. Ο Andy, παλαιστής γνώρισε τη γυναίκα του που ήταν ηθοποιός τυχαία και παντρεύτηκαν όπως κάθε φυσιολογικό ζευγάρι αλλά λίγο καιρό αργότερα διαπίστωσαν ότι δεν μπορούν να κάνουν παιδί. Έτσι αποφάσισαν να υιοθετήσουν ένα ζώο και συγκεκριμένα την μικρή αρκούδα από ένα καταφύγιο. Δεν φαντάζονταν βέβαια ότι θα γινόταν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους και μάλιστα θα μεγαλώσει σαν παιδί τους για 26 ολόκληρα χρόνια. Τους πήρε βέβαια αρκετά καιρό ώστε να συνηθίσουν να μην τραυματίζονται από τα νύχια της αρκούδας και να την εξημερώσουν διαψεύδοντας όποιον τους έλεγε πως δεν μπορεί να μεγαλώσει μια αρκούδα με έναν άνθρωπο. Οι ειδικοί παραδέχτηκαν ότι τελικά γίνεται…

Η αρκούδα ξύπναγε κανονικά κάθε πρωί με το ζευγάρι και έπαιρνε πρωινό ενώ έσβηνε κάθε χρόνο και τούρτα με κεράκια στα γενέθλιά της. Για την ακρίβεια μάλλον καλύτερα να πούμε ότι καταβρόχθιζε την τούρτα. Το βράδυ όπως αναφέρει το βιβλίο, την ιστορία του οποίου δημοσιεύει η Daily Mail, ο Ηρακλής συνήθιζε να ξαπλώνει μπροστά από το τζάκι απολαμβάνοντας τη φωτιά, και η Maggie ξεκούραζε τα πόδια της στο πλούσιο τρίχωμά του. Η αρκούδα έτρωγε αρκετά κιλά γαρίδας και προτιμούσε την μπριζόλα της καλοψημένη ενώ ακολουθούσε το ζευγάρι παντού, όπου και αν πήγαινε μέσα σε ένα μεγάλο λεωφορείο. Σαν πραγματικό παιδί δηλαδή. Οι φωτογραφίες μέσα από σπίτι της οικογένειας και την καθημερινή τους ζωή το επιβεβαιώνει. Ο Andy τον έπαιρνε μαζί και σε κάποιες περιοδείες που έκανε σαν παλαιστής στις οποίες ο Ηρακλής αποθεωνόταν. Το ζευγάρι αναφέρει στο βιβλίο πως το ζώο δεν ήταν καθόλου φυλακισμένο όπως τυχόν θα μπορούσε να είναι σε ένα πάρκο. Το έβγαζαν έξω συνέχεια και το πήγαιναν στο βουνό για ατελείωτες ώρες βόλτας. Αγαπούσε όπως λένε να περιφέρεται στους λόφους.

ark1 ark2 ark3 ark4

Όταν η γιγάντια αρκούδα πέθανε από φυσικά αίτια το 2000 η απώλεια που ένιωσε το ζευγάρι ήταν τόσο μεγάλη που θεώρησαν ότι κινδυνεύει ακόμη και ο γάμος τους. Ο Andy μάλιστα δηλώνει ότι τα δύο πρώτα χρόνια γυρνούσε σπίτι σχεδόν κλαίγοντας που δεν θα έβρισκε τον Ηρακλή να τον περιμένει. Κλείστηκε στον εαυτό του και ακόμη και σήμερα λέει πως δεν το έχει ξεπεράσει εντελώς. Η Maggie μάλιστα δηλώνει ότι οι άνδρες δεν είναι τόσο σκληροί όσο φαίνονται. Ο Ηρακλής ήταν το μόνο πράγμα στο οποίο ο Andy είχε αφιερώσει όλη του τη ζωή και είχε δώσει τόση αγάπη την οποία έπαιρνε πίσω από το ζωό. Μόλις πέρυσι, 14 χρόνια μετά το θάνατο του Ηρακλή το ζευγάρι, τον «αντικατέστησε» με έναν σκύλο το οποίο επίσης υιοθέτησαν.

Στο βιβλίο που κυκλοφόρησε πρόσφατα από το ηλικιωμένο πλέον ζευγάρι αναφέρονται πολλές καθημερινές στιγμές με την αρκούδα και πώς κατάφεραν να ζήσουν μαζί αρμονικά όλα αυτά τα χρόνια. Σίγουρα η ιστορία τους είναι μοναδική και σπάνια.