Υπεγράφη στο Δημαρχείο, η σύμβαση για την Ανακύκλωση, μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, από τον Δήμαρχο Γ. Μπουτάρη και τον Γενικό Διευθυντή της εταιρίας, Ι. Ραζή, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτη Αβραμόπουλου, του Αντιδημάρχου Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων, Χασδάι Καπόν, και του Δημάρχου Νεάπολης-Συκεών και μέλους του Δ.Σ. της ΕΕΑΑΑ.Ε, Σίμου Δανιηλίδη.

Η υπογραφή της σύμβασης δίνει το έναυσμα για την έναρξη του προγράμματος ανακύκλωσης συσκευασιών με ένα μπλε κάδο για όλα τα ανακυκλώσιμα υλικά και τις συσκευασίες (χαρτί, αλουμίνιο, γυαλί, σίδερο) στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Σχετικά ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε :

«Σήμερα με την υπογραφή της σύμβασης ξεκίνησε το ‘τρένο της ανακύκλωσης’, με την έγκριση του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Το εγχείρημα δεν είναι εύκολο διότι στη Θεσσαλονίκη δεν λειτουργούσε μέχρι τώρα η ανακύκλωση. Πρέπει να γίνουν ενέργειες προς την κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κόσμου, κάτι που θεωρούμε πολύ σημαντικό.

Σύντομα θα ανακοινώσουμε την πρακτική έναρξη του προγράμματος ανακύκλωσης, με την τοποθέτηση 500 ειδικών κάδων στο δυτικό τομέα της πόλης, την Β΄ Δημοτική Κοινότητα».

Με τη σειρά του ο κ. Ραζής ανέφερε :

«Η υπογραφή της σύμβασης είναι μόνο ένα ξεκίνημα. Χρειαζόμαστε την ουσιαστική συμβολή των κατοίκων της Θεσσαλονίκης για την υλοποίηση του προγράμματος ανακύκλωσης, προκειμένου να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Πηγή: econews.gr