Η Greenpeace με αφορμή το Μουντιάλ δημιούργησε ένα «ηλιακό χωριό» στην περιοχή Jericho της Νοτίου Αφρικής. Κι επειδή η μεγαλύτερη γιορτή του ποδοσφαίρου διεξάγεται σε μία χώρα όπου το 34% του πληθυσμού της ζει με λιγότερα από 2 ευρώ την ημέρα, η Μη Κυβερνητική Οργάνωση θέλησε να τονίσει αυτή τη διαφορά: της φιέστας δηλαδή με την καθημερινότητα των κατοίκων της Νοτίου Αφρικής.

Έτσι, το «ηλιακό χωριό» έγινε σε σχολείο της περιοχής. Τοποθετήθηκαν 26 φωτοβολταϊκά πάνελ με συνολική ισχύ 3,12 kW τα οποία τροφοδοτούν με ηλεκτρική ενέργεια μεγάλες οθόνες και προτζέκτορα με αποτέλεσμα να δίνουν τη δυνατότητα στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να παρακολουθούν όλους τους αγώνες κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ.

Δεκαπέντε έφηβοι μαθητές συνέβαλαν στην εγκατάστασή του οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν από ανθρώπους της Greenpeace ειδικά γι’ αυτό το σκοπό.

Και μπορεί το Μουντιάλ να τελειώνει μεθαύριο με τον τελικό Ισπανίας – Ολλανδίας όμως οι κάτοικοι της Αφρικής είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν, χάρη στην Greenpeace, τη μεγαλύτερη φιέστα του ποδοσφαίρου.