Το ευρωπαϊκό πρόγραμμά Life: «Θάλασσα: Μάθε, Δράσε, Προστάτεψε», παρουσίασαν η Mom (Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας), το WWF Ελλάς, το Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών «Πέλαγος» και το Tethys Research Institute.
Στόχος του προγράμματος είναι η προστασία όλων των σπάνιων και απειλούμενων θηλαστικών στη Μεσόγειο μέσα από την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και τη δράση όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών και φορέων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η έρευνα της Public Issue, από την οποία προκύπτει ότι το ελληνικό κοινό πιστεύει ότι το θαλάσσιο περιβάλλον βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση, αλλά δεν έχει ενημέρωση για το τι συμβαίνει. Επίσης, οι περισσότεροι ξέρουν ότι υπάρχουν δελφίνια και φώκιες, για τα υπόλοιπα θαλάσσια θηλαστικά όμως δεν γνωρίζουν τίποτα. Επιπλέον, σχεδόν οι μισοί αγνοούν παντελώς ότι υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία των θαλάσσιων θηλαστικών.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην πληροφόρηση μαθητών, σπουδαστών, φορέων, τοπικών κοινωνιών και κατοίκων μέσα από ηλεκτρονικά μέσα και έντυπα, περιβαλλοντικό υλικό και κοινωνική δικτύωση. Η εμπλοκή αρμοδίων και πολιτείας περιέχεται επίσης στο πρόγραμμα «Θάλασσα».

Στην παρουσίαση έδωσε το «παρών» ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής Κώστας Καρτάλης, ο οποίος δήλωσε: «πρέπει να προστατέψουμε τη βιοποικιλότητα, άσχετα από την έλλειψη κέρδους ή τα οικονομικά οφέλη. Δεν πρέπει να μετρούνται όλα με οικονομικά μεγέθη και να αδιαφορούμε για τη ζωή στις θάλασσες, που επηρεάζουν και τη δική μας ύπαρξη».