Μέτρα για την προστασία των πλατάνων

Απειλή για τα αιωνόβια δέντρα ένας επικίνδυνος μύκητας


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
10:55
26/01/2011
Μέτρα για την προστασία των πλατάνων
loading

Τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της καταστρεπτικής ασθένειας του πλατάνου αποφάσισε σε ευρεία σύσκεψη ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Θάνος Μωραΐτης.

Η ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους, που οφείλεται στην εξάπλωση του μύκητα Ceratocystis platani, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη και μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο των αιωνόβιων δέντρων.

Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε η λήψη δειγμάτων που θα αποσταλούν από τους φυτο-υγειονομικούς ελεγκτές στο Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων και Τεχνολογίας Δασικών Προϊόντων του ΕΘΙΑΓΕ, ώστε να καταγραφούν όλες οι επιμολυσμένες εστίες, καθώς και εκείνες που έχουν σοβαρές πιθανότητες να νοσήσουν.

Επίσης, αποφασίστηκε να αποσταλεί εγκύκλιος προς τις δασικές υπηρεσίες προκειμένου να εφαρμοσθούν τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης και καραντίνας όπου απαιτείται, η κατάρτιση προγράμματος από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της υγειονομικής καταστροφής των προσβεβλημένων στελεχών, ώστε να προστατευθούν τα υγιή πλατάνια και ακολούθως εξασφάλιση της απαιτούμενης χρηματοδότησης από όλες τις εν δυνάμει πηγές και η δημιουργία ολοκληρωμένου προγράμματος ενημέρωσης του κοινού.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει