Η λάθος αποθήκευση της σκυλοτροφής μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην υγεία του κατοικιδίου σας, σύμφωνα με την ειδικό για συμβουλές κατοικιδίων Rachel Fusaro. Η ίδια σε ένα βίντεο στο TikTok εξηγεί γιατί έχει σημασία το μέγεθος της

Τα λάθη αποθήκευσης τροφής για σκύλους μπορεί να αρρωστήσουν σοβαρά το κατοικίδιο ζώο σας. Η ειδικός στα σκυλιά Rachel Fusaro μοιράζεται τακτικές συμβουλές για σκύλους στη σελίδα της στο TikTok, συμπεριλαμβανομένου του σωστού τρόπου αποθήκευσης της τροφής του κατοικιδίου σας.

Σε σχετικό βίντεο, εξηγεί ότι το μέγεθος του δοχείου έχει σημασία και συμβουλεύει: «Το μέγεθος της συσκευασίας έχει σημασία. Θα πρέπει πάντα να αγοράζετε σκυλοτροφή που να αντέχει για έως 30 ημέρες ή λιγότερο. Αυτό γιατί διαφορετικά, οι θρεπτικές ουσίες αλλοιώνονται ενώ υπάρχει και κίνδυνος να μουχλιάσει η τροφή».

Επισημαίνει επίσης στους ιδιοκτήτες σκυλιών ότι καλό είναι να αφήνουν την τροφή στη σακούλα αγοράς, που συνήθως περιλαμβάνει και κλείσιμο με zip ώστε να διατηρούνται τα θρεπτικά συστατικά της τροφής και να μην την μεταφέρουν σε άλλο δοχείο. Σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει κίνδυνος να αναπτυχθεί μούχλα, η οποία βλάπτει την υγεία των κατοικιδίων.

@rachelfusaro

#duet with @tracyfosterling ALSO, most people forget this, but the same goes for treats! Also… I forgot ONE more tiny tip that is a personal preference 👇 I prefer a more durable/stainless steel storage container because the plastic ones aren’t as secure, and dogs have suffocated from trying to get into the packaging Again that’s a personal preference of mine, this is such a great job! 👏 How do you store your dog’s kibble? 🧐 Follow along for DAILY dog tips! ❤️ #dogfood #kibble #dogfoodstorage #kibblestorage #dogtreats #dogmomtips #petparents #dogtraining #newpuppy #dogmomstruggles

♬ The Sibling Anthem by – LouieMcFly

Η ανάρτηση πήρες εκατοντάδες χιλιάδες like και πάνω από 3.000 απαντήσεις. Ορισμένοι αμφισβήτησαν το κατά πόσο πρέπει να παραμένει στη συσκευασία της η τροφή αναφέροντας “20+ χρόνια αδειάζω την τσάντα σε δοχείο και θα συνεχίσω να το κάνω”. Ένας άλλος επεσήμανε ότι τα δοχεία αποθήκευσης πρέπει να καθαρίζονται.

4 συμβουλές για την αποθήκευση της ξηράς τροφής

Αν είστε υπερήφανος ιδιοκτήτης κατοικιδίου δείτε τις παρακάτω συμβουλές για τη σωστή αποθήκευση της τροφής, που είναι ζωτικής σημασίας για να διατηρείται φρέσκια, θρεπτικά αλλά και υγιεινή.

  1. Διατηρήστε την στην αρχική συσκευασία

Όπως επισημαίνει και η ειδικός, η αρχική συσκευασία της σκυλοτροφής είναι ο κατάλληλος τρόπος για να διατηρείτε φρέσκια την ξηρά τροφή του σκύλου. Αν δεν έχει zip η σακούλα ώστε να κλείνει αεροστεγώς, τότε διπλώστε το άνοιγμα ώστε να κλείσει και τοποθετήστε τη σακούλα μέσα σε ένα δοχείο, πλαστικό ή μεταλλικό που -ιδανικά- σφραγίζει αεροστεγώς. Έτσι θα αποφύγετε την υγρασία και τη μούχλα ενώ θα αποφύγετε και τα παράσιτα.

  1. Συνθήκες περιβάλλοντος

Η ξηρά τροφή θα πρέπει να φυλάσσεται σε δροσερό, ξηρό και σκιερό μέρος. Οι ακραίες θερμοκρασίες μπορούν να υποβαθμίσουν την ποιότητα της τροφής και να μειώσουν τη θρεπτική της αξία ενώ καλό είναι να μην υπάρχει υγρασία που ευνοεί την ανάπτυξη μούχλας.

  1. Σημείο αποθήκευσης

Το σημείο στο οποίο θα φυλάσσεται η τροφή είναι καλό να βρίσκεται μακριά από εστίες θερμότητας, όπως σόμπα ή τζάκι ενώ είναι καλύτερο να βρίσκεται σε σημείο υπερυψωμένο και να μην ακουμπάει στο πάτωμα. Αποφύγετε επίσης την έκθεση στο ηλιακό φως.

  1. Ελέγχετε την ημερομηνία λήξης

Οι ξηρές τροφές λήγουν και αυτές! Ελέγχετε την ημερομηνία λήξης στη συσκευασία πριν την αγοράσετε και βεβαιωθείτε ότι δεν προσφέρετε στο σκύλο ή τη γάτα σας τροφή που έχει λήξει.

Διαβάστε σχετικά:

Τι δεν πρέπει να δώσετε στο κατοικίδιό σας

Η διατροφή των κατοικίδιων

Επικίνδυνες τροφές για τα κατοικίδια!