Πολλοί ήταν εκείνοι που περίμεναν με αγωνία τις χθεσινές ανακοινώσεις της NASA σχετικά με την έκθεση που συνέταξε ανεξάρτητη ομάδα εμπειρογνωμόνων για τα UFO. Το συμπέρασμα ήταν ότι δεν έχει στοιχεία πως είναι «εξωγήινης προέλευσης», ωστόσο, η διαστημική υπηρεσία τόνισε ότι επειδή δεν γνωρίζει την προέλευση τους, οπότε δεν μπορεί να αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο.

Στο ερώτημα αν υπάρχουν «Μη Αναγνωρισμένα Ανώμαλα Φαινόμενα» (Unidentified Anomalous Phenomena – UAP), όπως πλέον είναι γνωστά τα UFO ή ΑΤΙΑ (Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα) κλήθηκε να δώσει απάντηση ο Σταμάτης Κριμιζής, επόπτης Κέντρου Διαστημικών Ερευνών. Αν και ίδιος δεν απάντησε ξεκάθαρα δήλωσε στην ΕΡΤ ότι η NASA θα είναι απόλυτα διαφανής σε όσα βρει με τους δορυφόρους της

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Νταν Έβανς, επικεφαλής της Διεύθυνσης Επιστημονικών Αποστολών της NASA ότι θέλουν να διαχωρίσουν τα γεγονότα από τη φαντασία, ο κ. Κριμιζής εξέφρασε την άποψη ότι η NASA, σύμφωνα με τον ιδρυτικό της νόμο, δεν αποκρύπτει στοιχεία.

«Υπάρχει ένας στόλος διαστημοπλοίων της ΝΑΣΑ που παρακολουθεί τη Γη, αλλά θα χρησιμοποιήσει και δεδομένα από ιδιωτικές εταιρείες όπως το Maxar που παρουσιάζει εικόνες από όλη τη γη» σημείωσε στην εκπομπή «Newsroom» της ΕΡΤ ο Έλληνας ερευνητής.

«Η πιθανότητα να υπάρχει άλλη μια Γη σε ένα από αυτούς τους γαλαξίες είναι σχεδόν 100%»

Απαντώντας στο ερώτημα εάν υπάρχει το ενδεχόμενο να βρεθεί κάποια στιγμή στο διάστημα ζωή από άλλο είδος ο κ. Κριμιζής τόνισε ότι υπάρχουν γύρω στα 40 δισεκατομμύρια εξωπλανήτες παρόμοιοι με τη Γη. Και όπως είπε, «όταν βάλουμε αυτούς τους αριθμούς, μαζί με όλα αυτά και προσθέσουμε το γεγονός ότι υπάρχουν και 2 τρισεκατομμύρια γαλαξίες, φτάνουμε σε πιθανότητες με έναν αριθμό με είκοσι μηδενικά. Η πιθανότητα να υπάρχει άλλη μια Γη σε ένα από αυτούς τους γαλαξίες είναι σχεδόν 100%, αλλά είναι οι αποστάσεις τέτοιες που δεν θα το μάθουμε ποτέ. Αυτό είναι το βασικό πρόβλημα» πρόσθεσε ο επιστήμονας.

Για τα μυστήρια του διαστήματος μίλησε κατά τη συνέντευξη Τύπου για την ύπαρξη ή μη εξωγήινων και η Νίκολα Φοξ, αναπληρώτρια διαχειρίστρια της Διεύθυνσης Επιστημονικών Αποστολών της NASA λέγοντας ότι «οι UAP είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του πλανήτη μας. Και αυτό οφείλεται πραγματικά στον περιορισμένο αριθμό δεδομένων υψηλής ποιότητας που περιβάλλουν τέτοια περιστατικά».