Πολλοί είναι εκείνοι που στις εξόδους τους αναζητάνε πιο μικρά και φιλικά στέκια, ώστε να νιώθουν όμορφα και οικεία σε ένα γνώριμο περιβάλλον που θα επισκέπτονται ξανά και ξανά. Κάτι τέτοιο θα βρείτε και στα στέκια που ακολουθούν στο κέντρο της Αθήνας, τα οποία μπορεί να μην έχουν μεγάλη χωρητικότητα, υπόσχονται, όμως, μεγάλες απολαύσεις.

Espressaki

Γουστόζικο, παρεΐστικο και αρκετά μικρό το Espressaki (Άγγελου Πυρρή 3) στο κέντρο της Αθήνας, ανταποκρίνεται απολύτως στον ορισμό στέκι. Με φιλικό και προσεγμένο περιβάλλον, προδιαθέτει για ανέμελες στιγμές, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, τόσο για καφέ, όσο και για ποτό.

Lotte

Με τη γουστόζικη αισθητική και την vintage ατμόσφαιρα που το χαρακτηρίζουν μεταφέρει αυτόματα στη γραφική γειτονιά του Marais, στο Παρίσι. Κουκλίστικο και μικροσκοπικό το Lotte, επί της Τσάμη Καρατάσου πολύ κοντά στο Μουσείο Ακρόπολης, σερβίρει σπιτικά γλυκά ημέρας, αλμυρές τάρτες και κάποιες κρύες επιλογές. Ρετρό μουσικές προτάσεις δένουν αρμονικά με το παλιακό σκηνικό του αγαπημένου μπιστρό.

Heteroclito

Από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα wine bars στο κέντρο της πόλης (Φωκίωνος 2 & Πετράκη 30), το σοφιστικέ Heteroclito αποπνέει παριζιάνικο αέρα και τιμά ιδιαιτέρως το ελληνικό κρασί. Εκτός από τον μικρό εσωτερικό του χώρο, διαθέτει λιγοστά τραπεζάκια στον πεζόδρομο της Φωκίωνος για τις γλυκές ανοιξιάτικες βραδιές.

Αλεξανδρινό

Τα βράδια στα Εξάρχεια έχουν συνδυάσει άρρηκτα το όνομά τους με το Αλεξανδρινό. Σημείο αναφοράς για την Εμμανουήλ Μπενάκη (νο 69), το ατμοσφαιρικό καφέ- μπιστρό αποτελεί πάντα καλή αφορμή για να βγείτε στην περιοχή. Οι τζαζ μουσικές και η classy αισθητική στα σημεία αναφοράς του, ενώ η εμπειρία εδώ ολοκληρώνεται με vintage cocktails ή ένα αρωματικό ποτήρι κρασί.

The Dude

Από τα πιο μικρά, ωστόσο αρκετά δημοφιλές στέκι, στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου. Το The Dude, αν και σερβίρει από το πρωί, έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του κοινού για τα… ξενύχτια στη μπάρα του. Με άποψη και προσωπικότητα, ακούει ψαγμένες μουσικές και σε καλεί να ζήσεις την εμπειρία οποιαδήποτε μέρα της εβδομάδας.

Rehab

Rehab

Στο βάθος της στοάς του μικροσκοπιικού πεζόδρομου της Θησέως συναντάμε ένα ιδιαίτερο μπαρ με ψυχεδελική διακόσμηση και πλούσιες αναφορές στα 70’s. Το χρυσό χρώμα, οι καθρέφτες, τα εξωτικά vintage αντικείμενα και το επιβλητικό ενυδρείο πάνω από την μπάρα είναι τα στοιχεία που κυριαρχούν στο σκηνικό. Εν αντιθέσει με την ονομασία του, δεν ερχόμαστε για αποτοξίνωση, αλλά για τα αξιόλογα cocktails με βάση κυρίως το ρούμι (η κάβα διαθέτει περισσότερες από 90 επιλεγμένες ετικέτες).