Αδιαμφισβήτητα ο χειμώνας είναι η εποχή της σούπας. Αυτήν τη φορά, όμως, εστιάζουμε σε στέκια στο κέντρο της Αθήνας που σερβίρουν ζεστές μεν, εξωτικές δε σούπες που σίγουρα ταξιδεύουν σε διάφορα σημεία του κόσμου. Οι απροσδόκητες γεύσεις και συνδυασμοί τους σίγουρα θα σας συναρπάσουν.

Tuk Tuk

Για μια εξωτική, αλλά ταυτόχρονα γευστική και πεντανόστιμη σούπα, το Tuk Tuk στο Κουκάκι μυεί στης αυθεντικές και παραδοσιακές ταϊλανδέζικες σούπες. Στο street food στέκι με τις λιγοστές θέσεις θα δοκιμάσετε ταϊλανδέζικη κοτόσουπα με κοτόπουλο, γάλα καρύδας, τρυφερό καλαμπόκι, μανιτάρια, γκάλανγκαλ, φύλλα καφίρ, λεμονόχορτο και κόλιανδρο. Φυσικά, εδώ θα βρείτε σπρινγκ ρολς, ντάμπλινγκς και γουόν τον.

Feyrouz

feyrouz

Το γευστικό street food στέκι κοντά στο Μοναστηράκι (Καρόρη 23 & Αιόλου) που φημίζεται για τα αυθεντικά λαχματζούν με λεπτή πιτούλα, μοσχαρίσιο κιμά, κρεμμυδάκι και ψιλοκομμένα μυρωδικά, αυτήν την εποχή σερβίρει αρωματική και ζεστή παραδοσιακή λεβαντίνικη σούπα, άκρως θρεπτική και με ευφάνταστες προσμίξεις. Κυρίως αποτελείται από κόκκινη φακή με μαραθόριζα, κολοκύθα, ζωμό κοτόπουλου που παρασκευάζεται στην κουζίνα του και φρεσκοκαβουρντισμένο αγριοκύμινο.

Poke Hawaiian

Σούσι του Ειρηνικού και όχι Ιαπωνίας θα δοκιμάσετε στο Poke στο μικρό πεζόδρομο της Πετράκη (νο7), κάτι που γίνεται αντιληπτό και από την ονομασία του, καθώς η λέξη poke στα χαβανέζικα σημαίνει ωμό ψάρι κομμένο σε κύβους. Απολαυστικά bowl με ρύζι και ψάρι και διάφορα toppings της επιλογής σας, συνθέτουν και το πιάτο- συνώνυμο του. Στο μενού του διαθέτει και μία σούπα, στην ίδια ακριβώς φιλοσοφία, με χοιρινή πανσέτα, νουντλς και αυγό.

Pink Flamingo

Ο τηλεοπτικός σεφ Βασίλης Καλλίδης, με την περίφημη καντίνα που διατηρεί στου Ρέντη, άνοιξε αυτό εδώ το μικροσκοπικό στέκι στο Σύνταγμα (Σκούφου 2-4) για να συστήσει το κοινό της πόλης σε μία από τις ιδιαίτερες αδυναμίες του: τα dim sum, κινέζικα dumplings ατμού, και τα bao buns, τα μικρά, αφράτα, μαλακά, λευκά ψωμάκια μαγειρεμένα στον ατμό και γεμισμένα με διάφορα υλικά. Οι άκρως ανατρεπτικοί και αναπάντεχοι συνδυασμοί στα βασικά χαρακτηριστικά του, απλού κατά τα άλλα, καταλόγου του, στον οποίο θα βρείτε και κινέζικη μπύρα. Αγαπημένη επιλογή του κοινού τις κρύες μέρες του χειμώνα η σούπα με αληθινό ζωμό κοτόπουλου, dumplings, λάιμ και τζίντζερ.

Etnico

Με ethnic χαρακτήρα και γευστικές προτάσεις που μας μεταφέρουν σε διάφορα σημεία του κόσμου –Ινδία, Νοτιοανατολική Ασία, Μεξικό, Αραβικές χώρες– το Etnico (Κολοκοτρώνη 22 & Χαβρίου) επί της Κολοκοτρώνη έχει καθιερωθεί ως ένα από τα πιο αγαπημένα street food στο κέντρο της πόλης. Διατηρώντας χαμηλές τιμές, σερβίρει ινδικά samosas λαχανικών, μεξικάνικες τορτίγιες, μπουρίτος και chimichanga, αραβικά φαλάφελ και σαλάτα ταμπουλέ, συνδυάζοντάς τα με δροσιστικά cocktails. Ανάμεσα στις επιλογές που ενδείκνυνται για το χειμώνα η ζεστή σούπα κόκκινης γλυκιάς κολοκύθας με τζίντζερ και vegan κρέμα.