Το ότι το καλοκαίρι τελείωσε δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να απολαύσετε λίγη ακόμη θάλασσα με την επιστροφή στο κλεινόν άστυ. Στην Αττική θα βρείτε ιδανικά ταβερνάκια και μεζεδοπωλεία πλάι στο κύμα ή σε απόσταση λίγων μέτρων από τη θάλασσα, που σίγουρα θα σας μεταφέρουν έστω και νοητά σε κάποιο από τα αγαπημένα σας νησιά.

Ο Φόρος

Στην ψαροταβέρνα Φόρος στην τοποθεσία Θορικό, μετά το Λαύριο, θα ευχαριστηθείτε μαστόρικα ψημένο φρέσκο ψάρι. Αξίζει επίσης να δοκιμάσετε τα άψογα τηγανισμένα καλαμαράκια, τη γαριδομακαρονάδα, το κριθαρώτο με μελάνι σουπιάς και καλαμάρι και τα μύδια με σος μουστάρδας. Ενώ και η βελούδινη ψαρόσουπα του εíναι απόλαυση. Με καθαρό ουρανό, η θέα φτάνει μέχρι και τη Μακρόνησο.

Ακρογιάλι

Με προνομιακή τοποθεσία που «βλέπει» στο Ναό του Ποσειδώνα, το Ακρογιάλι είναι ένα λιτό ταβερνάκι δίπλα στο κύμα, που αποτελεί ιδανική στάση για ουζάκι και μεζεδάκια μετά από μια επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου. Ψαράκια στο τηγάνι και μεζέδες με θαλασσινά, αλλά και προτάσεις της ελληνικής κουζίνας στα όσα συνθέτουν το μενού του. Επισκεφτείτε το κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος. Η εικόνα μπροστά σας θα σας μαγέψει.

Φύκι Φύκι

Την καλοκαιρινή σεζόν αλλά και κατά τις αρχές του φθινοπώρου, ο οικισμός του Πόρτο Ράφτη γίνεται πόλος έλξης για όσους θέλουν να ξεφύγουν από την πόλη και τα συνηθισμένα. Περιζήτητα είναι τα τραπεζάκια του μεζεδοπωλείου Φύκι Φύκι (Λεωφόρος Γρέγου 45), ακριβώς πάνω στη θάλασσα, το οποίο συνδυάζει στο μενού του επιλογές για κρέας και ψάρι. Έχει πανέμορφη θέα από την ταράτσα του, αλλά και από τα τραπεζάκια που βγάζει στο πεζοδρόμιο.

Απέραντο Γαλάζιο

Ακριβώς πάνω στο κύμα στην ανατολική παραλία της Βάρκιζας, το Απέραντο Γαλάζιο προσφέρει αυτό ακριβώς που δηλώνει και η ονομασία του: απέραντη θέα στα νερά του Σαρωνικού. Με τραπεζάκια στην ακρογιαλιά, σερβίρει πληθώρα ουζομεζέδων για τους μερακλήδες που θα το προτιμήσουν. Δοκιμάστε ψητή σαρδέλα, γαύρο μαρινάτο, γαριδάκι συμιακό και γαρίδες σαγανάκι.