Οι πρώτες εκδηλώσεις με άρωμα… καρναβαλιού είναι ήδη γεγονός στο Μετς, για τους μικρούς καρναβαλιστές, ενώ οι εικονογραφήσεις των παιδικών βιβλίων παρουσιάζονται σε μία έκθεση στο Πάρκο Ελευθερίας.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση με επίκεντρο το περιβάλλον λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες στην πόλη, την ώρα που η εκδοτική παραγωγή στη μεταπολεμική Ελλάδα κεντρίζει το ενδιαφέρον των φίλων του τύπου.

Φεστιβάλ Blockchain στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Το σαββατοκύριακο που ακολουθεί, διοργανώνεται το δεύτερο μέρος του τετραήμερου φεστιβάλ «Blockchain: Ουτοπία ή επιτόπια στροφή» στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση. Αφιερωμένο στην τεχνολογία blockchain που βρίσκεται πίσω από το ψηφιακό νόμισμα Bitcoin, προσκαλεί από διανοητές και καλλιτέχνες μέχρι και χάκερς σε μία ανοιχτή συζήτηση για την κατανόηση και τον οραματισμό της θέσης μας μέσα στην ψηφιακά δικτυωμένη κοινωνία του σήμερα.

Παιδικό καρναβάλι στο Μετς

Το 4ο Παιδικό Καρναβάλι στο Μετς αποτελεί γεγονός από τις 9 Φεβρουαρίου και διοργανώνεται στο πλαίσιο των Ανοικτών Σχολείων του Δήμου Αθηναίων. Αυτό το Σάββατο (16/02) οι μικροί φίλοι του καρναβαλιού θα έχουν την δυνατότητα να μπουν σε αποκριάτικους ρυθμούς με τα βραζιλιάνικα κρουστά στις 18.00, ενώ την ίδια ώρα διοργανώνεται και εργαστήρι εικαστικών για τις αποκριάτικες στολές και τον βασιλιά καρνάβαλο. (Χώρος διεξαγωγής: 13ο Δημοτικό Σχολείο, Στίλπωνος 18)

Έκθεση εικονογράφησης παιδικού βιβλίου

Μία έκθεση αφιερωμένη στην εικονογράφηση του παιδικού βιβλίου διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Αθήνα στο πλαίσιο «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου», σε συνεργασία του Δήμου Αθηναίων με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το ηλεκτρονικό περιοδικό για το βιβλίο και τις τέχνες Αναγνώστης.

Πιο συγκεκριμένα κατά την διάρκεια της έκθεσης «Τα παιδιά βλέπουν. 20 καλλιτέχνες εικονογραφούν» 20 ταλαντούχοι εικονογράφοι, παλιοί αλλά και νέοι, παρουσιάζουν το στίγμα των παιδικών βιβλίων του σήμερα. Επιπλέον αυτό το Σάββατο (16/02) στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί το μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα «Κόκκινη κλωστή δεμένη…» για παιδιά, ηλικίας 6-12, και γονείς.

Η έκθεση λαμβάνει χώρα στο Κέντρο Τεχνών (Βασ. Σοφίας Πάρκο Ελευθερίας), δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής. (Δηλώσεις συμμετοχής έως το μεσημέρι της Παρασκευής στις 13.00: 210 7248150, 210 7232604. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

Δράση για την εκδοτική παραγωγή στη μεταπολεμική Ελλάδα

Στην Παλιά Βιβλιοθήκη Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256, Ρέντης) μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου θα παρουσιάζεται η δράση «Η Χαμένη Άνοιξη- Πνευματική Άνοιξη των δεκαετιών 1950-1960». Η δράση διοργανώνεται στο πλαίσιο «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων και έχει ως σκοπό της την ανάδειξη της πλούσιας εκδοτικής παραγωγής στη μεταπολεμική Ελλάδα, με βασικό άξονα τη συμβολή της Αριστεράς. Περιοδικά και σπάνιες εκδόσεις, φωτογραφικό και αρχειακό υλικό στη διάθεση του κοινού.

Ομαδική έκθεση φωτογραφίας

Φωτό: Hydroessa: Ανάργυρος Δρόλαπας / Anargyros Drolapas

Η αίθουσα τέχνης ΔΛ Gallery μέχρι και τις 4 Μαΐου παρουσιάζει την ομαδική έκθεση φωτογραφίας, σε επιμέλεια της Νίνας Κασσιανού, «Re-thinking environment». Η έκθεση επικεντρώνεται σε θέματα που σχετίζονται με τη φύση και την ανθρωπότητα, συμβάλλοντας με τον τρόπο της στις συζητήσεις που γίνονται ανά τον κόσμο αναφορικά με την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. (Ανοιχτά: Σάββατο: 12.00- 17.00)