Αξιοποιήστε τον ελεύθερο χρόνο του Σαββατοκύριακου με δωρεάν εκδηλώσεις που απευθύνονται σε όλους. Φωτογραφικές αλλά και αφιερωματικές εκθέσεις, ξεναγήσεις σε μουσείο και εργαστήρια για τους μικρούς φίλους γεμίζουν την ατζέντα του διήμερου.

Έκθεση φωτογραφίας στο Κέντρο Τεχνών δήμου Αθηναίων

Ο Οργανισμός, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων, παρουσιάζει το νέο φωτογραφικό έργο της ελληνογερμανίδας εικαστικού Χριστίνας Δημητριάδη. Με τίτλο island hopping/ Άτοποι Τόποι η έκθεση  παρουσιάζει την εικόνα και το μύθο της Μεσογείου και θα φιλοξενείται στο Κέντρο Τεχνών δήμου Αθηναίων (Βασ. Σοφίας- Πάρκο Ελευθερίας) έως τις 3 Δεκεμβρίου.

Σάββατο στη βιβλιοθήκη

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής- Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου, τα Σάββατα της περιόδου από τον Νοέμβριο 2018 μέχρι τον Απρίλιο του 2019, διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων για τους μικρούς φίλους της. Το πρωί του Σαββάτου (17/11) στις 11, θα λάβει χώρα ένα εργαστήριο με τίτλο «Pop-up! Όταν οι ήρωες ξεπηδούν μέσα από τις σελίδες», για παιδιά από πέντε ετών και πάνω (με δήλωση συμμετοχής).

Εναέρια έκθεση στην καρδιά τη πόλης

Μια εναέρια έκθεση θα στολίζει την πανέμορφη Στοά Σπυρομήλιου στο City Link, έως τις 25 Νοεμβρίου. Το Εθνικό Θέατρο σε συνεργασία με το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, επικοινωνεί στους θεατές του τις νέες παραστάσεις για τη σεζόν 2018-2019, μέσω μιας πρωτότυπης καμπάνιας.

Σπουδαία εικαστικά έργα σύγχρονων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών του Μουσείου, θα μεταφέρουν το μήνυμα των νέων παραστάσεων όντας κρεμασμένα και δημιουργώντας έναν «εικαστικό», προσωρινό, ουρανό για την στοά.

Η ζωή και το έργο του Τζέιμς Τζόις στο μετρό Κεραμεικού

Μέχρι το τέλος του μήνα η όψη του μετρό Κεραμεικού αλλάζει, καθώς στους χώρους του φιλοξενείται μια έκθεση για τη ζωή και το έργο του Τζέιμς Τζόις, του κορυφαίου Ιρλανδού λογοτέχνη του 20ου αιώνα. Η έκθεση φέρει τον τίτλο «International Joyce: A celebration of the life and work of James Joyce» και διοργανώνεται στο πλαίσιο της Αθήνας 2018 Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου του δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ιρλανδίας.

Αφιέρωμα στον Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες

Η νέα σεζόν για τις Παραβάσεις, το Θεατρικό Αναλόγιο του ΚΠΙΣΝ, ξεκινά με δραματοποιημένες αναγνώσεις που απευθύνονται στο σύγχρονο κοινό, προσεγγίζοντας ένα κλασικό είδος με πρωτότυπο τρόπο.

Το απόγευμα της Κυριακής 18/11 την τιμητική του έχει ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες και το έργο του «Η απίστευτη και θλιβερή ιστορία της αθώας Ερέντιρας και της άσπλαχνης γιαγιάς της». Το συγκεκριμένο διήγημα αποτελεί ένα από τα πιο σπουδαία έργα του ενός εκ των σημαντικότερων συγγραφέων του 20ου αιώνα.

Ξενάγηση στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, μία Κυριακή κάθε μήνα διοργανώνει δωρεάν ξεναγήσεις στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου για όλη την οικογένεια.

Αυτήν την Κυριακή 18/11, λοιπόν, η ξενάγηση ξεκινάει στις 11.00 και όποιος συμμετάσχει θα έχει την δυνατότητα να ακολουθήσει τη γραμμή παραγωγής του φωταερίου, να έρθει σε επαφή με τις μυρωδιές, να ακούσει ιστορίες των εργαζομένων, ακόμη και να αγγίξει τις μηχανές που μέχρι πρόσφατα γέμιζαν με ενέργεια την πόλη. Σημείο συνάντησης: Κεντρική καμινάδα.