Τα τελευταία χρόνια οι γειτονιές του Μεταξουργείου και του Κεραμεικού ακούγονται όλο και περισσότερο για τους μικρούς, γευστικούς «θησαυρούς» που μπορεί να ανακαλύψει κανείς στους δρόμους τους.

Με έμφαση στα ελληνικά προϊόντα, την φιλική ατμόσφαιρα και τις οικονομικές τιμές, τα στέκια που ακολουθούν θα σας κερδίσουν σίγουρα με τα νόστιμα πιάτα που σερβίρουν.

Ακροβάτης

Οι συστάσεις είναι περιττές για ένα από τα πιο διάσημα καφενεία- μεζεδοπωλεία στην περιοχή του Μεταξουργείου. Το σκηνικό του Ακροβάτη (Μαιζώνος  & Ψαρρών 26) ταξιδεύει πίσω στο χρόνο, στις εποχές του καλού, ελληνικού κινηματογράφου –εδώ έχουν πραγματοποιηθεί μέρος των γυρισμάτων της πολυαγαπημένης ταινίας Της Κακομοίρας, περισσότερο γνωστής στο ευρύ κοινό ως Ο Μπακαλόγατος.

Σερβίρει νόστιμα σπιτικά μεζεδάκια για να συνοδεύσετε το τσιπουράκι σας. Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι ζωντανή λαϊκή και ρεμπέτικη μουσική. Από 15 ευρώ/ άτομο

Σεϋχέλλες

Μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές που έχει κανείς στο Μεταξουργείο (Κεραμεικού 49), με νόστιμους μεζέδες και μαγειρευτά, που παρασκευάζονται από τοπικά προϊόντα. Το μενού ανανεώνεται αρκετά συχνά, αναλόγως την εποχή και τις διαθέσιμες πρώτες ύλες. Ωστόσο, από τα πιάτα σημείο αναφοράς του οι περίφημες παπαρδέλες με τον καβουρμά. Από 14 ευρώ/ άτομο

Τα Κανάρια

Σημείο αναφοράς για τους μερακλήδες του Μεταξουργείου, το μοντέρνο καφενείο-μεζεδοπωλείο Τα Κανάρια αποτελεί απαραίτητη στάση στην Κεραμεικού και Πλαταιών γωνία.

Οικονομικοί μεζέδες, που παρασκευάζονται με επιλεγμένες ελληνικές πρώτες ύλες και συνοδεύουν ιδανικά τη ρακή ή την μπύρα σας. Παρεΐστικο κλίμα και οικεία ατμόσφαιρα. Δημοφιλής επιλογή, καιρού επιτρέποντος, τα τραπεζάκια έξω.

Μυκηνών Γωνία

Παρεΐστικο στέκι για νόστιμα, σπιτικά μεζεδάκια σε έναν χώρο που κερδίζει με το φιλικό περιβάλλον και τις οικονομικές τιμές του. Πρόκειται για το πρώτο μεζεδοπωλείο που λειτούργησε στη Μεγάλου Αλεξάνδρου, στον Κεραμεικό, κάνοντας την αρχή για την καθιέρωση του δρόμου ως «πιάτσας».

Πιάτα σημεία αναφοράς του καταλόγου του τα μοσχαρίσια μπιφτέκια και η ψητή τηγανιά (κοτόπουλο ή χοιρινό). Βγάζει τραπέζια και στον πεζόδρομο. Από 10 ευρώ/ άτομο

Εξωστρεφής

Το φημισμένο στέκι των Εξαρχείων εδώ και δύο χρόνια απέκτησε το αδερφάκι του στο Μεταξουργείο, επί της πολυσύχναστης, πλέον, Πλαταιών. Με ίδια ακριβώς φιλοσοφία, εστιάζει στο καλό φαγητό συνοδεία ελληνικής μουσικής. Πιάτα που μυρίζουν Ελλάδα, με διάφορες επιλεγμένες πρώτες ύλες από διάφορα σημεία της χώρας. Στα συν και οι βραδιές με ζωντανή μουσική.

Η Σαμ τα έχει με λάθος αγόρι

Με πρωτότυπο όνομα που κερδίζει τις εντυπώσεις, σερβίρει πιάτα της ελληνικής κουζίνας, με λίγο πιο «πειραγμένες» γεύσεις σε γενναίες μερίδες, ενώ ξεχωρίζει για την σωστή ισορροπία ποιότητας- τιμής. Ο χώρος ιδιαιτέρως μικρός, με φιλική ατμόσφαιρα που θα σας κερδίσει αμέσως. Όποιος αναζητήσει την Σαμ, θα την βρει στη συμβολή των Λεωνίδου & Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό. Από 12 ευρώ/ άτομο