Ποιος θα έλεγε όχι σε έναν ζεστό αχνιστό καφέ συνοδεία ζουμερού, απολαυστικού κέικ, ένα χουχουλιάρικο απόγευμα Σαββάτου ή Κυριακής, σε ένα ατμοσφαιρικό, κουκλίστικο στέκι; Σίγουρα όχι εσύ. Και σίγουρα όχι, μόλις διαβάσεις τις παρακάτω προτάσεις και βεβαιωθείς ότι τα στέκια που ακολουθούν έχουν τον τρόπο να σε κάνουν να πεις ναι. Αμέσως και χωρίς δεύτερη σκέψη.

Cake

cake_3_edited

Η αλυσίδα καταστημάτων Cake δεν χρειάζεται συστάσεις. Οι απανταχού λάτρεις των κέικ (ως επί το πλείστον) από το 2004 έχουν βρει στα cafe- ζαχαροπλαστεία της αλυσίδας το αγαπημένο στέκι τους. Από το 2014 οι κάτοικοι (αλλά και οι επισκέπτες) των βορείων προαστίων έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν ένα ή και περισσότερα κομμάτια κέικ στο κατάστημα επί της κεντρικής Αργυροπούλου. Λιλιπούτειο και ρομαντικό, ακολουθεί τη φιλοσοφία των υπόλοιπων, διαθέτοντας ευχάριστο περιβάλλον και λαχταριστές γευστικές προτάσεις. Από αυτές ξεχωρίζουν τα creamy chocolate cake, carrot cake, red velvet, salted caramel ενώ ο κατάλογος συμπληρώνεται από cupcakes, cheesecakes, αλμυρές πίτες και quiche καθώς και σούπα ημέρας.

Πληροφορίες

Αργυροπούλου 3, Κηφισιά, τηλ. 210 6232021, www.cake.gr, fb page: CAKE Greece

Different Beast

different_beast_edited

Bιομηχανικής αισθητικής χώρος με vintage στοιχεία και χειροποίητα έπιπλα που έχει αποτελέσει talk of the town για την Κηφισιά (βρίσκεται επί της Κασσαβέτη), και όχι μόνο, από την άνοιξη όποτε και πρωτολειτούργησε. All day χώρος με νοσταλγική ατμόσφαιρα που σερβίρει αρωματικό καφέ, γευστικό brunch και σνακ, δροσερές σαλάτες και σούπες, με προτάσεις ακόμη και για το vegan κοινό της πόλης. Στις αγαπημένες μας γλυκές προτάσεις του καταλόγου, τα σπιτικά, μοσχομυρωδάτα κέικ σε διάφορες γεύσεις, καθόλου συνηθισμένες ωστόσο! Μάλιστα, πρόσφατα δοκιμάσαμε το κέικ παντζάρι και αν είστε κι εσείς τυχεροί μην χάσετε την ευκαιρία να «κλέψετε» ένα κομμάτι!

Πληροφορίες

Κασσαβέτη 19, Κηφισιά, τηλ. 216 7004556, fb page: Different Beast

Cap Cap

cap_cap_new_edited

Με παραμυθένιο σκηνικό που παρασύρει μικρούς και μεγάλους, το Cap Cap στο Αιγάλεω (προσφάτως άνοιξε και το δεύτερο κατάστημά του στην Κηφισιά) αποτελεί μια κατηγορία από μόνο του. Μόλις μπείτε στον κόσμο του θα γίνετε και πάλι παιδιά και δεν θα θέλετε να επιστρέψετε στην πραγματικότητα! Ο κατάλογός του είναι γεμάτος με λαχταριστά γλυκά καλούδια που σας βάζουν σε πειρασμό. Συνοδέψτε τον καφέ ή το τσάι σας (διαθέτει μεγάλη γκάμα σε γεύσεις) με κάποιο από τα πρωτότυπα κέικ του, όπως το κέικ Βitter σοκολάτας, με κρέμα Bitter σοκολάτας και κομμάτια μπισκότου. Να είστε σίγουροι ότι μία επίσκεψη στο Cap Cap δεν είναι ποτέ αρκετή.

Πληροφορίες

Πανόρμου 26, Αιγάλεω, τηλ. 210 5904116, www.capcap.gr, fb page: Cap Cap

Madame Gateaux

madame_edited

Δεν πρόκειται για κατάστημα, ωστόσο η Madame Gateaux μπήκε στην ζωή μας με την διοργάνωση των vintage afternoon tea parties και τις υπέροχες λιχουδιές της. Ανάμεσα σε αυτές και τα εξαιρετικά κέικ της, τα οποία τόσο σε γεύση όσο και σε εικόνα θα σας μετατρέψουν σε αμετανόητους και φανατικούς οπαδούς τους. Ημίγυμνο κέικ με τριπλή σοκολάτα, λαχταριστό, ημίγυμνο cake με φυστικοβούτυρο που λιώνει στο στόμα αλλά και το αφράτο κέικ καρότου με μια κολασμένη cream cheece frosting θα σας βάλουν σίγουρα σε πειρασμό ξανά και ξανά. Για να τα προμηθευτείτε μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της μέσω του site της και να τα παραλάβετε από τον χώρο της.

Πληροφορίες

Τηλ. 211 1848109, 6974 182192, www.madamegateaux.gr, fb page: Madame Gâteaux

Πορτατίφ

portatif_edited

Το cafe- ζαχαροπλαστείο Πορτατίφ, στο Κολωνάκι (επί της Σίνα) θυμίζει πολύ ρομαντικό, παριζιάνικο bistro και μας μεταφέρει σε κάποια από τις γραφικές γωνιές της γαλλικής πρωτεύουσας κάπου στο Marais. Με χαρακτηριστικό ατού του τα ολόφρεσκα, χειροποίητα γλυκά που παρασκευάζονται σε καθημερινή βάση στο εργαστήριό του από τον Τάσο Λύτρα (ιδιοκτήτη και ζαχαροπλάστη) και την ομάδα του, το Πορτατίφ έχει καθιερωθεί ως κορυφαίο στέκι στο Κολωνάκι για γλυκές απολαύσεις χωρίς ενοχές! Προτιμήστε το και για τα κέικ του, τα οποία γίνονται πραγματικά ανάρπαστα. Δοκιμάστε κέικ σοκολάτας ή όποια άλλη γεύση βρείτε την ημέρα που θα το επισκεφτείτε και θα μας θυμηθείτε.

DRY Caffe & Spuntino

Ένα αυθεντικό italian aperitivo bar στην πλατεία Κολωνακίου και έφερε ιταλικό αέρα στην πόλη. To Dry απευθύνεται σε όσους αγαπούν την ιταλική κουλτούρα της καθημερινότητας και της απόλαυσης και μυεί πραγματικά σε ρυθμούς της γείτονος χώρας. Ο χώρος του είναι μικρός και φοβερά προσεγμένος, με έργα τέχνης στο εσωτερικό που δεν “φωνάζουν”, αντίθετα συνθέτουν μια ατμόσφαιρα ζεστή και φιλική. Μπορείτε να το επισκεφτείτε από νωρίς το πρωί και να απολαύσετε ένα πρωινό με φρεσκοψημένο καθημερινά κέικ σε διάφορες γεύσεις συνοδεία καλού καφέ που θα σας μεταφέρει στην Piazza del Duomo στο Μιλάνο, ενώ αποτελεί ιδανική πρόταση για ένα lunch break ή το aperitivo σας μετά το γραφείο.

Sweetheart

Με όνομα τόσο γλυκό πώς μπορούμε να μην γίνουμε αμετανόητοι θαμώνες του; Το Sweetheart διαθέτει καταστήματα σε Χολαργό, Αγία Παρασκευή και Βριλήσσια και ξεχωρίζει για το παραμυθένιο decor και τις ολόφρεσκες καθημερινά γλυκές, δημιουργίες του. Με σπιτική θαλπωρή και φιλόξενη ατμόσφαιρα, το επιλέγουμε για τα ονειρικά, μαλακά και πλούσια σε γεύση cakes του, τα οποία παρασκευάζονται καθημερινά και από επιλεγμένες πρώτες ύλες. Απολαυστικά στη γεύση και την όψη διατίθενται σε διάφορους συνδυασμούς όπως το red velvet με blueberries και εκείνο με τη γεύση λεμόνι.

Πληροφορίες

Λεωφόρος Περικλέους 56, Χολαργός, τηλ. 210 6516296, www.sweetheartcupcakes.co.uk/EL, fb page: Sweetheart

Alice Cakewitch

Η Αλίκη στη Χώρα των θαυμάτων θα μπορούσε πολύ εύκολα να ονομαστεί το συγκεκριμένο γλυκό και παραμυθένιο cupcake shop- cafe στα Πετράλωνα. Με πληθώρα σε λαχταριστά layer cakes (με διάφορες στρώσεις και γεύσεις) –δοκιμάστε οπωσδήποτε το Snickers layer cake– διαθέτει αρκετές επιλογές σε cupcakes και muffins, ενώ στον κατάλογό του θα βρείτε επίσης χειροποίητες λεμονάδες και αμαρτωλά milkshakes σε διαφορετικές εκδοχές. Ετοιμάζει και εκπληκτικές τούρτες 3D με ζαχαρόπαστα.

Πληροφορίες

Ιούς 40-12, Πετράλωνα, τηλ. 210 3464353, fb page: Alice Cakewitch

Jar by Sweet Mates

Η αγάπη και το μεράκι τους για τη δημιουργία ευφάνταστων και γευστικών τουρτών τόσο για τις ίδιες (Μάνια Ντέλου & Τζωρτζίνα (Έλληνα) όσο και για τους φίλους τους, αποτέλεσε την αφορμή για τη δημιουργία αυτού του sweet concept store, ενός δημιουργικού πολυχώρου γλυκών και αλμυρών γεύσεων, αλλά και διοργάνωσης ποικίλων και ενδιαφερόντων events. Σημείο αναφοράς του Jar είναι τα tailor made cakes –παρασκευάζονται από εκλεκτής ποιότητας πρώτες ύλες χωρίς μείγματα– μετουσιώνοντας σε τούρτα ακόμη και την πιο τρελή σας ιδέα. Best seller γεύσεις το carrot cake και το red velvet. Εκτός αυτών, τα χειροποίητα cookies και τα jarάκια (μικρά βαζάκια) σας βάζουν σε πειρασμό για μια γλυκιά αμαρτία.

Πληροφορίες

Λεωφόρος Κηφισίας 340 (στον παράδρομο), Νέο Ψυχικό, τηλ. 210 6777776, http://jarmates.gr, fb page: Mania Delou & Georgina Ellina JAR by sweet mates

Petite Fleur

Λιλιπούτειο και γουστόζικο ξεχωρίζει για τη φίνα αισθητική και τη γαλλική ατμόσφαιρα. Φημίζεται για τη μεγάλη γκάμα σε ροφήματα σοκολάτας. Οι ιδιοκτήτες του έχουν δημιουργήσει πληθώρα συνταγών ζεστής σοκολάτας σε ιδιαίτερες και πρωτότυπες γεύσεις. Παρασκευάζονται την ώρα που τις παραγγέλνετε, για την παραγωγή τους δεν χρησιμοποιείται κανένα σιρόπι, ενώ όλα τα υλικά είναι φυσικά. Ένα τέτοιο ρόφημα, λοιπόν, δεν θα μπορούσε παρά να συνοδευτεί ιδανικότερα από ένα κομμάτι ολόφρεσκο και λαχταριστό κέικ καρότου.

Πληροφορίες

Πλατεία Ελευθερωτών 2, Χαλάνδρι, 210 6814825, fb page: Petite Fleur

Madame Gateaux

Δεν πρόκειται για κατάστημα, ωστόσο η Madame Gateaux μπήκε στην ζωή μας με την διοργάνωση των vintage afternoon tea parties και τις υπέροχες λιχουδιές της. Ανάμεσα σε αυτές και τα εξαιρετικά κέικ της, τα οποία τόσο σε γεύση όσο και σε εικόνα θα σας μετατρέψουν σε αμετανόητους και φανατικούς οπαδούς τους. Ημίγυμνο κέικ με τριπλή σοκολάτα, λαχταριστό, ημίγυμνο cake με φυστικοβούτυρο που λιώνει στο στόμα αλλά και το αφράτο κέικ καρότου με μια κολασμένη cream cheece frosting θα σας βάλουν σίγουρα σε πειρασμό ξανά και ξανά. Για να τα προμηθευτείτε μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της μέσω του site της και να τα παραλάβετε από τον χώρο της.

Πληροφορίες

Τηλ. 211 1848109, 6974 182192, www.madamegateaux.gr, fb page: Madame Gâteaux