Το παραδεχόμαστε, ο καιρός αυτός μας έχει ξεσηκώσει και το μυαλό μας είναι σε μια βόλτα στη θάλασσα για ψαράκι και ουζάκι. Νομίζουμε πως κι εσείς είστε το ίδιο mood με εμάς. Ενδεχομένως, να είστε και σε περίοδο νηστείας, οπότε έχετε κι έναν λόγο παραπάνω να τιμήσετε τα θαλασσινά.

Αν, λοιπόν, σχεδιάζετε κι εσείς μια βόλτα με την παρέα για ουζάκι, τότε δεν έχει καλύτερο από τα ουζερί του Πειραιά και τις γύρω περιοχές, καθώς διαθέτουν γευστικά στέκια που στην κυριολεξία αξίζει κανείς να ανακαλύψει.

Τα βράχια της Πειραϊκής

Η Πειραϊκή έχει την τιμητική της, εννοείται. Στα πολυφωτογραφισμένα βραχάκια της, θα βρείτε την ομώνυμη ψαροταβέρνα. Εδώ, θα δοκιμάσετε τα καλύτερα θαλασσινάτης πόλης, χταπόδια, καλαμαράκια, αλλά και μύδια σαγανάκι ή αχνιστά. Κι εννοείται φρέσκο ψάρι.
Ακτή Θεμιστοκλέους 300, Πειραιάς

Ψαροκόκκαλο της Άννας

Σε μια γειτονιά σρτο Κερατσίνι θα βρείτε το απλό αυτό ταβερνάκι που αποτελεί αγαπημένο στέκι των ψαροφαγάδων.Το καλοκαίρι, δε, βγαίνουν τα τραπεζάκια έξω, στο πεζοδρόμιο και αυτό το σκηνικό θα το απολαύσετε.
Βίκτωρος Ουγκώ και Τσακάλωφ, Κερατσίνι

Ημεροβίγλι

Με θέα στον Σαρωνικό από ψηλά, το Ημεροβίγλι στην Πειραϊκή, υποδέχεται τους θαμώνες του με ανεβασμένη νησιώτικη διάθεση. εδώ, θα απολαύσετε ολόφρεσκα ψάρια από τους τοπικούς ψαράδες, ενώ διαθέτει μία μεγάλη λίστα ελληνικών κρασιών, ούζα, τσίπουρα, και ρακί.
Ακτή Θεμιστοκλέους 56, Πειραιάς

Θαλασσάκι

Ακόμα ένα ουζερί στην Πειραϊκή που θα απολαύσετε εκλεκτούς θαλασσινούς μεζέδες μαζί με το ουζάκι σας. Μάλιστα, το Θαλασσάκι προσφέρει μία μεγάλη ποικιλία φρέσκων ψαριών.
Ακτή Θεμιστοκλέους 301, Πειραιάς