Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας είναι πολλοί εκείνοι που έχουν φύγει για κάποιο προορισμό. Αλλά είναι πολλοί και εκείνοι που έχουν παραμείνει στο κλεινόν άστυ. Αν ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία, δεν χρειάζεστε να νιώθετε άσχημα. Στην Αθήνα υπάρχουν πολλές καρναβαλικές εκδηλώσεις και πάρτι για να διασκεδάσετε με την οικογένειά σας ή την παρέα σας.

Επίσης, μπορείτε να απολαύσετε τις βόλτες σας στην πόλη και να καταλήξετε σε κάποια από τις πολλές ταβέρνες για φαγητό. Και φτάσαμε στο ζητούμενο. Την τελευταία Κυριακή των Αποκριών, το κρέας έχει την τιμητική του, καθώς την Καθαρά Δευτέρα ξεκινάει η Μεγάλη Σαρακοστή και η νηστεία, Αλλά είτε πρόκειται κάποιος να νηστέψει, είτε όχι, έξοδος για κρέας και κρασάκι την Κυριακή, είναι παράδοση.

Κοντοσούβλι, γουρουνοπούλα, προβατίνα, παϊδάκια, κοκορέτσι, είναι τα κρεατικά που έχουν την τιμητική τους την ημέρα αυτή. Δεν συμφωνείτε; Όπως θα συμφωνήσετε ότι στα παρακάτω εστιατόρια θα φάτε τα πιο αμαρτωλά και νόστιμα κρέατα της Αθήνας.

Ρεμούτσικο

Αποτελεί μία από τις κλασικές επιλογές στην πόλη για τα, σωστά ψημένα, κριτσανιστά παϊδάκια του. Όμως, στα ευπώλητα πιάτα του που φεύγουν αμέσως, συγκαταλέγεται και το θεϊκό του κοντοσούβλι. Ο λόγος για το Ρεμούτσικο, την οικογενειακή ταβέρνα στoν Άγιο Δημήτριο που θα τη λατρέψετε τόσο για την φιλική ατμόσφαιρα, όσο και για τα νόστιμα πιάτα που σερβίρει.
Αγίου Δημητρίου 120, Αγ. Δημήτριος

Το Γίδι

Μία μοντέρνα χασαποταβέρνα στη Μεταμόρφωση που συστήνει τους λάτρεις του κρέατος στη σύγχρονη εκδοχή του. Στο Γίδι θα βρείτε νόστιμα και ζουμερά κρεατικά σωστά ψημένα, δεν θα ξέρετε τι να πρωτοδιαλέξετε. Αρνίσια παϊδάκια, κοντοσούβλι, κοκορέτσι, γαρδουμπάκια, προβατίνα θα σας μυήσουν στα μυστικά της σωστής κρεατοφαγίας.
Τατοΐου 17, Μεταμόρφωση

Γκαστόνε

Κι, όμως, στο κέντρο της Αθήνας μπορείτε να βρείτε την πιο λαχταριστή γουρουνοπούλα. Συγκεκριμένα, θα τη βρείτε στο Γκαστόνε, να ψήνεται μπροστά σας στη σούβλα, ενώ κάθεστε στο μπαρ για να συνδυάσετε μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο και παϊδάκια με ένα long drink.
Πραξιτέλους 43, Αθήνα

Το Υπόγειο του Μαραθωνίτη

Υπόγειο κουτούκι, από τα πιο αυθεντικά της πόλης, σερβίρει ποιοτικό κρασί και καλά κρεατικά. Στο Υπόγειο του Μαραθωνίτη θα βρείτε ζουμερά αρνίσια και πρόβεια παϊδάκια, ενώ μην παραλείψετε να παραγγείλετε ξεροψημένες παστουρμαδόπιτες στο τηγάνι
Υμηττού & βινκελμαν 3, Άγιος Αρτεμιος

Ο Τελης Μπριζολαδικο

Χρόνια τώρα, το Μπριζολάδικο του Τέλη, αποτελεί σταθερό στέκι για όσους θέλουν να φάνε καλό κρέας σε καλές τιμές. Τα χοιρινά μπριζολάκια του που συνοδεύονται με τηγανητές πατάτες γίνονται ανάρπαστα και τα έχουν τιμήσει ακόμα και καλλιτέχνες και πολιτικοί.
Ευριπίδου 86 & Επίκουρου 20, Αθήνα