Έφτασε και η Τσικνοπέμπτη και σίγουρα θα έχετε κάνει από νωρίς τα κουμάντα σας. Αλλά, όλο και κάποιοι θα είστε της τελευταίας στιγμής, και ψάχνετε πού να βγείτε στην Αθήνα για να το τσικνίσετε με την παρέα σας και να απολαύσετε μερακλίδικα μεζεδάκια, όπως το καλεί η ημέρα.

Παρακάτω σάς έχουμε ταβέρνες στην πόλη που φημίζονται για το καλό κρέας.

Τσομπανάκος

Από τις πιο γνωστές και παραδοσιακές ταβέρνες όλης της πόλης που θυμίζει παλιά καλή Αθήνα. Ο Τσομπανάκος είναι γεμάτος με αντίκες, αναμνηστικά, ζωγραφιές, κανάτες, κρασοβάρελα κι ενθύμια που ξυπνούν μια νοσταλγική διάθεση.

Στέκι και διασήμων, η ταβέρνα φημίζεται ιδιαιτέρως για τα τέλεια ψημένα παϊδάκια της. Μπορείτε να τα συνοδεύεστε με φρέσκες τηγανητές πατάτες τηγανητές και τη τυροκαυτερή του που θα σας «απογειώσει», γενικώς.
Ανακρέοντος 2, Καισαριανή

Το Γίδι

Μία μοντέρνα χασαποταβέρνα στη Μεταμόρφωση που συστήνει τους λάτρεις του κρέατος στη σύγχρονη εκδοχή του. Νόστιμα και ζουμερά κρεατικά σωστά ψημένα, μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα, ελληνικό t-bone, πρόβατο μπούτι στα κάρβουνα, για όσους θέλουν να μυηθούν στα μυστικά της σωστής κρεατοφαγίας. Στα best seller πιάτα του και το ζουμερό μπιφτέκι.
Τατοΐου 17, Μεταμόρφωση

Μαύρος Γάτος

Με περισσότερα από 20 χρόνια λειτουργίας, ο Μαύρος Γάτος φημίζεται για τα εξαιρετικά κρεατικά με «βασιλιά» όλων τα διάσημα παϊδάκια του. Παραδοσιακό λουκάνικο, μοσχαρίσιο συκώτι σωστά ψημένο, τσίπουρο από τα Ιωάννινα ή κρασί από την Αρκαδία γεμίζουν το τραπέζι.
Πολέμωνος 4, Παγκράτι

Μυρτιά

Οι συστάσεις είναι περιττές για μία από τις πιο διάσημες ταβέρνες στη Νέα Σμύρνη, τον «ναό των καλοφαγάδων», όπως την αποκαλούν. Οι γενναίες μερίδες της Μυρτιάς και τα σωστά ψημένα κρεατικά της, έχουν διαδώσει της φήμη της και εκτός «συνόρων» της περιοχής. Ανάμεσα στα όσα αξίζει να δοκιμάσετε και τα τραγανά παϊδάκια.
Αϊδινίου 55, Νέα Σμύρνη

Γκαστόνε

Κι, όμως, στο κέντρο της Αθήνας μπορείτε να βρείτε την πιο λαχταριστή γουρουνοπούλα. Συγκεκριμένα, θα τη βρείτε στο Γκαστόνε, να ψήνεται μπροστά σας στη σούβλα, ενώ κάθεστε στο μπαρ για να συνδυάσετε μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο και παϊδάκια με ένα long drink.
Πραξιτέλους 43, Αθήνα