Σε μια ασυνήθιστη μέθοδο προχώρησαν οι Smashing Pumpkins για να προστατεύσουν το νέο τους άλμπουμ, «ATUM», από διαρροή νωρίτερα της κυκλοφορίας του, καθώς προσέλαβαν χάκερ!

Κατά τη διάρκεια πρόσφατης συμμετοχής του στο podcast Klein/Ally Show του KROQ, ο τραγουδιστής ισχυρίστηκε ότι ένας χάκερ εξασφάλισε εννέα τραγούδια περίπου έξι μήνες πριν από την ημερομηνία κυκλοφορίας του άλμπουμ.

Το περιστατικό συνέβη την ίδια στιγμή που επρόκειτο να γίνει μίξη και mastering της ηχογράφησης, όπως είπε o Αμερικανός μουσικός, τραγουδιστής και τραγουδοποιός.

«Ήταν όλα ίσως τα τραγούδια που αναμενόταν να έχουν τη μεγαλύτερη απήχηση» είπε ο Κόργκαν στο podcast. «Λοιπόν, δεν ήταν μόνο έξι μήνες νωρίτερα, αλλά και σαν να χαρίζεις σχεδόν το άλμπουμ» ανέφερε.

«Κάπως έτσι, κάποιος χάκερ πρόσφερε τα αρχεία για χρήματα και μπορέσαμε να τα εντοπίσουμε και να πληρώσουμε ώστε να μην διαρρεύσουν» εξήγησε. «Το FBI ενεπλάκη… Δεν ξέρω πώς πήραν αυτά που πήραν» διευκρίνισε.

Ο Κόργκαν πρόσθεσε ότι ο ίδιος και τα άλλα μέλη του γκρουπ, που θα πραγματοποιήσει περιοδεία στη Βόρεια Αμερική αυτό το καλοκαίρι, δεν ήταν οι μόνοι που επηρεάζονταν από την ενέργεια του χάκερ.

«Αυτό που μπορέσαμε να κάνουμε ήταν να σταματήσουμε τη διαρροή, γιατί ήταν ένας που έλαβε χρήματα για να αποκτήσει παράνομη πρόσβαση στα αρχεία κάποιου και είχε και άλλα πράγματα από άλλους καλλιτέχνες» σημείωσε. «Δεν ήταν κάποιος θαυμαστής των Pumpkins. Κάπως έτσι, υπήρξαν κάποιες πληροφορίες που επέτρεψαν στο FBI να τους παρακολουθήσει» σημείωσε.