Ο ράπερ, μουσικός παραγωγός, μεγιστάνας της μουσικής και πετυχημένος επιχειρηματίας Diddy (σ.σ. κατά κόσμον Σον Κομπς), γνωστός στο παρελθόν ως Puff Daddy ή P. Diddy πληρώνει εδώ και πολλά χρόνια και θα εξακολουθήσει να πληρώνει στον Sting 5.000 δολάρια καθημερινά για το υπόλοιπο της ζωής του.

Η αιτία για μια από τις πλέον κερδοφόρες (για τον Sting) συμφωνίες στην ιστορία της μουσικής βιομηχανίας είναι το τραγούδι «I ‘ll Be Missing You» του τότε Puff Daddy με τη συμμετοχή της Faith Evans, το οποίο κυκλοφόρησε τον Μάιο του 1997, δύο μήνες μετά τον θάνατο του συνεργάτη του και διάσημο ράπερ Notorious BIG, που ήταν και ο σύζυγος της Έβανς. Λόγω της ταχύτητας με την οποία εκδόθηκε το τραγούδι, ο Diddy δεν πήρε την άδεια από τον Sting για να χρησιμοποιήσει το sample από το τραγούδι «Every Breath You Take» των Police, που κυκλοφόρησε το 1983.

Ο Diddy επιβεβαίωσε μέσω Twitter – με καθυστέρηση πέντε ετών – ότι θα πληρώνει το ποσό μετά την επανεμφάνιση μιας συνέντευξης του Sting από το 2018.

Ο Sting συζήτησε για πρώτη φορά το θέμα όταν μίλησε στο The Breakfast Club πριν από πέντε χρόνια. Στο βίντεο, ο παρουσιαστής του ραδιοφώνου Charlamagne the God ρώτησε τον Sting αν είναι αλήθεια ότι ο Diddy είναι υποχρεωμένος να του δίνει 2.000 δολάρια την ημέρα επειδή δεν ζήτησε άδεια για το «Every Breath You Take». «Ναι, για το υπόλοιπο της ζωής του» απάντησε τότε ο Sting. Είπε δε, ότι ο Diddy του ζήτησε μεν άδεια, αλλά αφού είχε κυκλοφορήσει πρώτα το κομμάτι του.

Μετά την επανακυκλοφορία του συγκεκριμένου βίντεο με τον Sting, ο Diddy με ανάρτησή του στο Twitter επέστρεψε όχι μόνο για να επιβεβαιώσει την είδηση αλλά και να διορθώσει τον μουσικό σχετικά με το πραγματικό ποσό. «Όχι. 5.000 την ημέρα», έγραψε, προσθέτοντας: «Αγάπη στον αδερφό μου Sting!».

Συζητώντας για την έμπνευση για το κομμάτι είπε ότι είχε σκοπό να παρατήσει τη μουσική αλλά το τραγούδι των Police του έδωσε κίνητρο. «Ήμουν έτοιμος να τα παρατήσω. Δεν θα έβγαζα άλλους δίσκους. Έβλεπα τηλεόραση μια μέρα – ξέρετε, μια από εκείνες τις στιγμές απελπισίας όπου κανείς δεν είναι τριγύρω», είπε. «Τότε άκουσα το “Every Breath You Take” των Police. Το εξέλαβα ως σημάδι. Μερικές φορές απλά χρειάζεσαι αυτό το λίγο φως για να μπορέσεις να εκφραστείς».