Την όπερα BambinO, του Σκωτσέζου συνθέτη Λίαμ Πάτερσον, η οποία απευθύνεται σε βρέφη, παρουσιάζει στα τέλη Απριλίου και τις αρχές Μαΐου η Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης. Μάλιστα ερευνητές θα παρατηρούν τις αντιδράσεις των μικρών θεατών.

Η όπερα έχει διάρκεια 40 λεπτά, παρουσιάστηκε ήδη πέρσι στο φεστιβάλ του Μάντσεστερ και αναφέρεται στη συνάντηση που έχει ένα πουλί και ένας νεοσσός, οι οποίοι δεν έχουν καμιά οικογενειακή σχέση.

Το έργο θα ανεβεί στη σκηνή από τον Φίλιμ ΜακΝτέρμοτ.

Όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ, οι δέκα δωρεάν παραστάσεις της BambinO θα δοθούν από τις 30 Απριλίου έως τις 5 Μαΐου στην αίθουσα List Hall της Met, το μικρό αμφιθέατρο που προορίζεται μόνο για παιδιά από 6 έως 18 μηνών.

Στη σκηνή θα βρίσκονται μόνο δύο τραγουδιστές, τους οποίους θα συνοδεύουν δύο μουσικοί οι οποίοι παίζουν πολλά μουσικά όργανα.

Η Met συνεργάζεται με ερευνητές του Πανεπιστημίου Κολούμπια, οι οποίοι θα παρατηρούν τη συμπεριφορά των παιδιών κατά τη διάρκεια της παράστασης και τις αντιδράσεις τους.

«Στη συνεχή επιδίωξη της Met να οικοδομήσει το μελλοντικό κοινό, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε από την αρχή αρχή. Αυτό θα είναι μια εμπειρία διαμόρφωσης για τα μικρά παιδιά της Νέας Υόρκης» δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Met Πίτερ Γκελμπ.