Ο Τομ Κρουζ και ο Γκλεν Πάουελ μας “απογείωσαν” με τις ερμηνείες και τις αεροπορικές μανούβρες τους, μέσα από το Top Gun : Maverick. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η ταινία αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες της χρονιάς. Αν είστε στην πλειοψηφία που το Maverick σας άνοιξε την όρεξη και επιθυμείτε περισσότερη δράση στους αιθέρες και ήρωες να μάχονται με κόστος της ζωής τους για το ευρύτερο καλό, τότε θα λατρέψετε τη νέα αεροπορική ταινία δράσης του Γκλεν Πάουελ, Devotion: Οι Ήρωες των Αιθέρων.

Με το Devotion: Οι Ήρωες των Αιθέρων, ο Γκλεν Πάουελ, φαίνεται να συνεχίζει την ανοδική του πορεία στο Hollywood, αφού η ταινία έχει αποσπάσει πολύ καλές κριτικές από την προβολή της στο Φεστιβάλ του Τορόντο όπου και καταχειροκροτήθηκε, και έχει βαθμολογία 93% audience score στο rotten tomatoes (25/11/2022).

Σε αυτή τη νέα περιπέτεια, που βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία φιλίας και γενναιότητας, ακολουθούμε δύο κορυφαίους Αμερικανούς πιλότους που βοήθησαν να ανατραπεί η ήττα των Αμερικανών στην σκληρότερη μάχη του Κορεάτικου Πολέμου.

Με budget σχεδόν 100 εκατομμύρια δολάρια, η ταινία περιλαμβάνει από τις καλύτερες σκηνές αερομαχίας που θα δείτε στην μεγάλη οθόνη.

Η ταινία, βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Άνταμ Μάκος και εξιστορεί την άγνωστη στο ευρύ κοινό ιστορία του Τζέσι Μπράουν, του πρώτου μαύρου πιλότου στην ιστορία της Ναυτικής Αεροπορίας, τον οποίον ερμηνεύει ο Τζόναθαν Μέιτζορς, γνωστός από τη συμμετοχή του στην τηλεοπτική σειρά «Loki». Στο πλάι του είχε τον φίλο και επίσης πιλότο, Τομ Χάντνερ, τον ρόλο του οποίου ερμηνεύει ο Γκλεν Πάουελ του «Top Gun: Maverick».

Μυστικά πίσω από τις κάμερες…

Η ταινία ξεκίνησε από τον ίδιον τον Πάουελ ο οποίος μόλις διάβασε το βιβλίο, προσέγγισε τον συγγραφέα, αλλά εκείνος τον ενημέρωσε πως ένας παραγωγός είχε ήδη αναλάβει το πρότζεκτ. Ο Πάουελ όμως δεν τα έβαλε κάτω, επέμεινε και τελικά τα κατάφερε.

Για τον σκηνοθέτη η υπόθεση ήταν κάπως πιο προσωπική. Ο Τζ. Ντ. Ντίλαρντ μεγάλωσε ακούγοντας ιστορίες από τον αεροπόρο πατέρα του. Οπότε, όταν άκουσε την ιστορία του Τζέσι Μπράουν, κατάλαβε πως έπρεπε να την αφηγηθεί, αφού η προσωπική σύνδεση ήταν σαρωτική.

Όταν οι παραγωγοί συναντήθηκαν με τον Τζ. Ντ. Ντίλαρντ κατάλαβαν πως βρήκαν το κατάλληλο άτομο για να φέρει την ιστορία τους στη μεγάλη οθόνη.

Μία αληθινή ιστορία που αποδεικνύει την δύναμη της φιλίας και του ηρωισμού

Ο σκηνοθέτης της ταινίας λέει πως η σχέση των δύο αντρών αποτελεί την κεντρική θεματική της ταινίας τι σημαίνει να είσαι αφοσιωμένος σε κάποιον. Αν πετάς με τον wingman σου, δεν κοιτάς τον ορίζοντα, δεν κοιτάς τις ενδείξεις σου, δεν κοιτάς τον κόσμο, αλλά στρέφεις το βλέμμα σου σε εκείνον. Από εκείνον παίρνεις το σήμα για να κάνεις το οτιδήποτε.

Αυτό είναι η κεντρική μεταφορά στην ταινία, το να είσαι εκεί για κάποιος σημαίνει ότι πρέπει να γνωρίζεις που κινούνται, τι κάνουν και αυτά τα στοιχεία θα σου πουν τι χρειάζεται εκείνος».

Η ταινία “DEVOTION: Οι Ήρωες των Αιθέρων» κυκλοφορεί στους κινηματογράφους από  1η Δεκεμβρίου & σε Dolby Atmos σε επιλεγμένες αίθουσες.